maanantai 25. heinäkuuta 2016

Elvis is alive.

Tilailin tuossa joskus toukokuussa (?) kankaita Jyväskylän Kangaskaupasta ja siellä selaillessani bongasin hauskan Elvis -kankaan. Mietin heti, että tämä sopisi mun siskolle hyvin ja kun tilauksesta Facessa olin maininnut ja Elvis kankaan - niin siskohan kysyi tekisinkö siitä hänelle jotakin jos hän kankaan ostaisi. Teinhän minä.

Kangas: Jyväskylän Kangaskauppa, musta Kangaskapinan jc:tä
Malli: SK -lehti / nurmero ja lehti mystisesti kadonnut

Elvis -kangasta tilattiin 1,3m ja sisko tuli luokseni etsimään lehdistä kaavoja. Hän valitsi sitten yhden lehden mallin "tämä on kiva" ja noh, se olikin se lehden + malli.. kaavanmuokkauspuuhiin sitten.

Pääntiehen ja hihoihin ompelin saumurilla kiinni taitetun "liuskan" jc:tä ja tikkasin saumanvaran nurjalle kaksoisneulalla. Helmaan tein samalla periaatteella leveämmän (kok. leveys 11cm) jonka taitoin helmaan kiinni ja saumurilla hurautin. Sitten käänsin Elvis -kangasta taitetun ja kiinni ommellun mustan päälle n. 3cm verran ja tikkasin kiinni saumanvaraan kaksoisneulalla.

Saaja taisi olla ihan tyytyväinen kun rohkaistui näin hurjasti poseeraamaan...

Moves!
Kaava täytyi muokata koosta 44 kokoon 38 ja siihen löytyi hyviä vinkkejä juuri nenän alle Saumanvarasta (fb ryhmä). Ohje kuului, vinot viivat kaavaan sisään tai ulospäin riippuen suurennatko vai pienennätkö kaavaa, sitten mittaa kahden edellisen koon väliset erot ja tekee väkäset vedetylle vinolle viivalle vastaavan mitan päähän. Sitten normaalisti jäljentelee kaavan paikalleen. Alla kuva kun kaavapaperi on kaava-arkin päällä ja etukappaleen yläosa jäljennetty.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti