sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Clutcheja!

Päivityksiä ei ole juuri sadellut, mutta ompelu on siitä huolimatta pysynyt harrastuksena. Viimeaikoina on tullut tehtyä eniten itselle vaatetta, joita olen todella huono kuvaamaan nettiin. Päivitykset menee lähes aina Saumanvara-facebook ryhmään eikä tänne, pitäisikö sitä parantaa tapansa?

Viime viikolla mietin että miten olisi kiva ilahduttaa paria tosi ihanaa työkaveria.. no, eihän naisilla ikinä voi laukkuja liikaa olla! Toinen totesi että tee nyt myös itsellesi ja olihan se toteltava. Tämä päivitys on nyt siitä omasta laukusta, mutta lopussa kuvat myös kahdesta muusta. Omaan laukkuun sattui hassu sattuma kun tajusin että markiisi ja vuori on samaa kuosia, mutta eri väriä ja tietysti matskua!

Malli: Swoon:in Heidi-Clutch laukku (ilmaiskaava)
Kankaat: Marimekko, Eurokangas

Oma Clutch!

Laukku auki.

Takaa.

Takatasku.


Swoonin ilmaiskaava on tullut monesti jo eteen ja sitä päädyin nyt kokeilemaan. Marimekon markiisi on jo muutaman vuoden takaa, samoin eurokankaan keinonahka jonka aikoinaan sukelsin palalaarista.
Ompelin vetoketjun päihin kangaspalat kiinni jolla mätsäsin pituuden laukun leveyteen, tässä on 20cm metalliketju.

Vetoketjun kiinnitys läppään (takakappale).
Ompelin takakappaleen läpän ja takakappaleen alaosan kiinni vetoketjuun. Seuraavaksi kiinnitin taskun kappaleet. Vetoketju jää kappaleiden väliin.
Takataskun vuori kiinni.

Takakappale, vuori näkyy alla.

Seuraavaksi kiinnitin etu-ja takakappaleeseen laukun pohjakappaleet ja tikkasin keinonahkan puolelta sauman alas. Kaareviin kohtiin kannattaa ehdottomasti leikata aukileikkauksia saumanvaraan että palat taittuu kauniisti.

Laukun pohjat kiinni.


Seuraavaksi ompelin "päävetoketjun" kiinni etu-ja takakappaleisiin. Ostin EK:sta 40cm metalliketjun joka em. koossa on avoketju, helpotti tätä alkuvaiheen ompelua kun pystyi "erottamaan" kappaleet toisistaan. Kiinnitin myös vuorikappaleen ja tikkasin oikealta päältä jotta vuori pysyy paikallaan paremmin eikä tule ketjun väliin esim. laukkua avatessa. Jätin n. 1,5cm varat ompelematta ketjun alku-ja loppupäästä jotta laukun kokoamisvaiheessa on helpompi ommella laukku siististi kasaan.

Ompelin myös paloista markiisia sivuihin tuleville metallirinkuloille kiinnittimet. Paikallisesta käsityöliike Kätevästä-kädestä kävin hakemassa näitä kilkkeitä.  Heillä on aika hyvä valikoima täällä Joensuussa näitä tarvikkeita, myös laukkuhihna on ostettu sieltä. Laukun magneettisulkijan kiinnitin myös tässä vaiheessa, olisi voinut aiemminkin kiinnittää mutta jätin vetoketjun jälkeen kiinnitettäväksi ettei se vahingossa ota kiinni ompelukoneen pistolevyyn.

Vetoketju ja tarvikkeet.

Vetoketju kiinni.
 Sittenpä voi alkaa jo kokoamaan laukkua! Niin ja noiden magneettien alle laitoin tukikangaspalat.


Laukun kokoaminen!

Laukun kulmat kannattaa saksia saumanvaroista mahdollisimman pieniksi jotta käännettäessä kulmista saa terävämmät ja paremman näköiset.

Reunojen huolittelu.

Ja vuori kiinni. Muista kääntöaukko!

Reunojen siksakkaus!

Käännän laukun yleensä pari kertaa, ensimmäisen kasaan ompelun jälkeen ja lopuksi. Ompelen yleensä laukun kokoon ja käännän ja tarkistan että esim. kiinnittimet yms. on varmasti sopivalla korkeudella.

Käännä!

Nämä laukut menivät sitten työkavereille lahjaksi!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti