keskiviikko 24. syyskuuta 2014

EN GÅNG IFK - ALTTID IFK

Vihdoin se on valmis! Halleluja ja 10 burbeeta! :D Mutta kyllä tämä päällä kehtais mennä peliä kattomaan! ;)

Aikaisemmista postauksista löytyykin hieman historiaa tälle tekeleelle, mutta kerrataan tärkeimmät.. Tämä siis tulee joululahjaksi Isälleni, joka on jaksanut muistuttaa että joskus 15 vuotiaana lupasin tehdä hänelle villapaidan.. no nyt loppuu muistuttelu!

Ohjeena olen käyttänyt Novitan Neulottua Karhu-neuletta, josta siis apinoin vain villapaidan mallin. Koko on L ja lanka siis 7 veljestä. Tuota tummansinistä 7 veljestä en löytänyt yhdestäkään kaupasta (mur), joten tilasin langat kotiin Novitan verkkokaupasta. Sinäänsä tyhmää, kun melkeen joka kaupasta löytyy Nalle -langalle tuota väriä. Noh enivei.

Logoon eteen ja taakse tuli jälkikäteen kirjailtavaa, logosta kaikki muu paitsi punainen on jälkikäteen kirjailtua ja takakappaleesta sukunimi on kirjailtu jälkikäteen. Muut on tehty intarsialla. Hihat neuloin ohjeesta poiketen suljettuna neuleena kainaloon saakka.. mielestäni paljon helpompaa ja mukavampaa kuin tasona neulominen!

Valmis! Etukappale.

Valmis! Takakappale.

Henkarissa.

Henkarissa.

Kappaleiden yhteen liittämiseen kävin vähän vakoilemassa ohjeita Dropsin nettisivuilta. Ilman ohjetta en rehellisesti sanottuna usko, että saumoista olisi tullut niin siistit kuin mitä niistä tuli! ;)

Kuvioille tein jokaiselle omat kartat, jotta neulominen ja kirjailu olisi helpompaa.. Nyt myönnän, että en lähtenyt laskemaan langantiheyksistä leveys -ja korkeusasemia milleinä, vaan laiskasti kopioin tuon karhu -neuleen valmiin ruudukon sen ohjeen päältä leivinpaperille, johon sitten tein nämä mallit :D Itse logoon tulostin logon paperille ja löin tyhjän ruudukon päälle..

Ohjeet ja mallit kuvioille.


Haiku päätti auttaa lankakerien purkamisessa.. eikun?

Henkinen tuki.

Kisuli toimii mm. hyvänä alustana keskeneräisille töille...

...tai ohjeille ;)

Hihan kiinnitys. 

Ja pitihän se testinä vetäistä päälle! Ei vois tyytyväisempi ilme olla!

Nyt en vähään aikaan tee miesten villapaitaa :D ... Toivottavasti saajalle kelpaa! ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti