lauantai 27. syyskuuta 2014

Kangaskassit

Tähän väliin piti päästä jo liiiian pitkän paussin jälkeen käyttämään ompelukonetta! Ja tietysti äidiltäni saamaani saumuria :> Ihanaa miten nopeasti saa valmista...

Kangaskassit tein samalla "ohjeella" kuin nämä aikaisemmin tekemäni kassit. Kuten nuo aiemmatkin, niin nämä uudet menevät joululahjaksi, tällä kertaa mummilleni, joka oli noita äidilleni tekemiä ihastellut ja voivotellut kun tarvitsisi tuollaiset näppärän kokoiset kun kaupasta saa vain liian isoja tai pieniä ja kaiken lisäksi ne on varustettu mainoksilla - totta kaikki.

Kassit on tehty Vallilan Jaffa -kankaasta. Kangasta meni n. metrin verran, tietysti jäi muutamia hukkapaloja, mutta niistä saa taas jotain muuta tehdyksi :> Mulla on tätä samaa kangasta vielä kolmessa palassa yhteensä n. 3,5 metriä että eiköhän niistäkin jotain tule.. Tykkään tästä kuosista paljon - tummalla pohjalla vahvoja värejä.

Valmiin kassin mittoja:
- Leveys n. 38 cm
- Korkeus n. 30 cm
- Syvyys n. 12 cm
- Kahvan pituus kaikkine saumanvaroineen 54 cm.

Valmiit kassit.

Hurauttelin saumurilla ensin kahvat nurjallensa yhteen ja huolittelin saumurilla muiden kappaleiden reunat. Tämän jälkeen ompelin kassin etu -ja takakappaleet kiinni "syvyyskappaleeseensa", eli kassin syvennys 12 cm on yksi palanen, johon etu -ja takakappale on kiinnitetty. Tämän jälkeen käänsin kahvat oikein päin ja silitin ne suoraksi. Ompelin myös kahvojen reunat tikillä, jotta muoto pysyy liikenteessä.

Ennen silitystä.

Silityksen jälkeen.

Seuraavaksi pitkin jo kääntää ja ommella kassien yläreunat, käänsin reunat nurjalle ja upotin kahvat käänteen taakse. Viereen muistin jopa laittaa tuon käsityönauhan x) Kahvat on laitettu kiinni siten, että kahvan ulompi reuna on etu -tai takakappaleen reunasta 10 cm.

Kaikki hilppeet kiinni neuloilla.

Ja sama vähän lähempää.

Ompelin vielä tämän jälkeen kahvoihin X -ompeleet/vahvikkeet, millä niitä nyt haluaa kutsua.. Ompelin lisäksi kassien saumanvarat sisäänpäin.

Valmiit kassit.

Valmiit kassit.
 Ja tämä REM:n konsertista ostettu varmaan yli 6 vuotta vanha kangaskassi on toiminut näiden kaikkien Jaffa -kangaskassien "ohjeena" :D On kyllä nahistuneen näkönen kun vertaa näihin uusiin kankaisiin, mutta hemmetti miten on hyvä ja näppärä kassi ollut!

Malli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti