sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Angry Birds -päiväpeitto

Tässä jonkin aikaa työn alla ja keskeneräisenä roikkunut päiväpeitto vihdoin ja viimein valmistui! Peitto menee joululahjaksi 2,5 -vuotiaalle kummipojalleni. Päiväpeittoa pyysi kummipoikani äiti, kaupoista kun ei meinaa löytyä semmoisia kivoja ja sopivan lapsekkaita. Tästä syystä myös postauksen voi laittaa etukäteen, kun lahja ja kuosi oli jo kummipoikani äidillä tiedossa. Kummipoitsuni isosikolle tein myös alkuvuodesta päiväpeiton, tämä uusin onkin jo kolmas laatuaan tänä vuonna!

Kankaat: Vallila Angry Birds -kokoelma (ei saatavilla enää)
               - Space Pig's
               - Angry Birds on a three
               - Retro birds
               Takatikki Eurokangas
Malli: Omasta päästä
Mitat: valmiin peiton koko n. 145 x 200 cm.

Valmis!

Vaihe, jota en koskaan muista ikuistaa taitaa olla se alun suunnittelu - sitä ei voi korostaa liikaa :) Tehdessäni viimeisinä vauvanvilttiä, oikaisin tässä suunnittelussa hieman ja se kostautui sitten loppua kohti mm. isompana kangasmenekkinä. Tein ensin "kartan" siitä, mistä kankaasta tulee minkäkin kokoisia palasia, jotta tietäisin minkä kokoisia palasia mistäkin tulee leikata. Leveyssuunnassa tuon retro -kankaan kanssa tuli kapan leveys vastaan kun valmiin etupalan leveydeksi halusin 155 cm ja pakan leveys oli n. 140 cm, joten jouduin leikkaamaan kankaasta tuollaiset "täyttöpalat". Tässä tuli myös leikiteltyä eri ajatuksilla sen suhteen millaisen "kuvion" peittoon tekisin.

Ohje.
Leikkasin siis kankaista mallin mukaiset palaset ja aloin niitä kiinnittelemään toisiinsa. Tämä täkki on ensimmäinen, jonka kaikki kappaleet ompelin kiinni toisiinsa mun "uudella" saumurilla. Hyvää jälkeä tuli! Ulkoreunat siksakkasin sen jälkeen kun kappaleet oli kiinni toisissaan ja käänsin etukappaleen takatikkiin kiinni. Ompelin takatikin etukappaleeseen kiinni vauvanviltistä jääneellä vihreällä rihmalla, joka sopi tähän oikein hyvin kun tässäkin oli ihan saman värisiä vihreitä kuvioita :) Siksakkiin käytän MOON -lankaa, joka ei kuitenkaan mielestäni näytä hyvältä näkyvissä ompeleissa. Ja tietysti työvaiheiden väliin kuuluu paljon myös silittämistä..

Valmis peitto.
Nämä mun apurit oli myös hurjasti innokkaasti auttamassa tämän peiton tekemisessä.. sillä aikaa kun kävin vessassa niin toinen oli jo ehtinyt ottaa iloa irti takatikistä.

Haiku.
 Kisuliin pätee hyvin miete "Cats.. you learn to live around them"... Ei meinaan hievahtanutkaan.

Kisuli.

Kisuli, menossa mukana.

Käsityönauha.

Ja vielä kerran valmis peitto!

Kätevästi paketissa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti