maanantai 20. lokakuuta 2014

Pikku pötkylälle ja sille toiselle vähän isommalle

Ollapa malttamaton ja bloggaamiseen hösähtänyt käsitöiden tekijä.. Pikku-ihmisten vaatteet on siitä kyllä kivoja tehdä, että ne valmistuu jotenkin niin kivan nopsaan vaikka silmukoita tuntuu olevan niin maan himpsutisti.

Noiden tassupöksyjen idean sain jostain "Kauneimmat käsityöt" -lehdestä muistaakseni. Housujen ja jakun malli on apinoitu kuitenkin Dropsilta, koska lankana on Dropsin Alpaca. Housujen ulkoasu on siis siitä lehdestä, mutta jakun ulkoasun vetäsin ihan omien korvien välistä. Harmaata ja valkoista kun sattui valmiiksi kaapissa olemaan vaikka millä mitalla, niin niistä tulikin sitten tuollainen ihan kiva yhdistelmä :)

Eli siis:
Lanka: Drops Alpaca
Malli: Drops ja Kauneimmat Käsityöt -lehti ja omasta päästä yhdistellen
Puikot: 2,5 mm

Pökät ja jakku.
Housuihin virkkasin koristeeksi pylly -puolelle tuollaisen tassun kolmesta ympyrästä. Raidoituksessa on aina yhtä väriä 4 riviä. Housujen koosta en ollut ihan varma, minulle kun on kerrottu että tämä pötkylä jolle nämä menee niin kasvaa kokoajan hurjaa vauhtia, niin tein lahkeista käännettävät ja resoria niihin siis aika paljon ylimääräistä. Ne saa sitten tarvittaessa käännettyä. Samaa filosofiaa harrastin myös jakun hihoissa. Jakkuun valikoitui tuollaiset keltaiset leppäkerttu -napit. En mistään löytänyt kivoja nappeja joissa olisi ollut joku karhu tai nalle tjsp, joten päätin että tästä tuli "Eläin -setti" eikä "Nalle -setti" ;D Ja toisaalta, tuo tassu on pylly -puolella ja perhoset edessä, joten ne eivät sinällään sotke toisiaan. Keltaiset napit tuovat lisäksi mielestäni kivasti väriä jakkuun.

Vähän lähempää.
 Jakun kavennukset tein kyllä ihan eri lailla kuin siinä Dropsin ohjeessa oli.. mielestäni Dropsin ohjeissa neuvottu tyyli, jossa kavennetaan hurja määrä silmukoita yhdellä kierroksella tekee kaarrokkeesta kireän ja se kavennuskierros tuntuu siellä sellaisena kiristävänä.. Laskin siis kavennettavien silmukoiden määrän ja tulin siihen lopputulokseen, että joka toisella rivillä (oikealla puolella) kavensin hihojen selkä -ja etu -puolella molemmissa 2s, eli jokaisella oikealla kierroksella yht. 8s. Näistä muotoutui tuollainen siisti kavennusrivi ja jakkuun tuli toisaalta vähän ryhtiäkin - eikä kiristä! Pituus oli ihan ok ja jakusta tein muutenkin helmastaan hieman pidemmän kuin ohjeessa.

Linssilude.

Housujen etupuoli ja jakun takapuoli.
Otin nappeja varuiksi yhden ylimääräisen. Nämä oli kantanappeja, joten niiden pitäisi kyllä kestää.. mutta ei sitä ikinä voi liian varovainen olla. Vyyhdin laitoin rusetilla settiin myös kiinni, siinä kun on pesuohjeet kerrottu - lapsiperheelle varmaan aika oleellista tietoa ;)
Vyyhti pesuohjeeksi + varanappi.

Kisuli - toiselta nimeltään keskeneräisten töiden teline.

Tämä toinen työ - yksinkertaisen kauniit palmikkosukat, menevätkin vähän vanhemmalle epelille lahjaksi. Sukista tuli aika pitkävartiset, mutta eipä tuo haitanne.

Lanka: Reggae Ombre
Puikot: 2,5 mm
Ohje: Novita Ipana -lehden raitasukkien ohjeella soveltaen

Valmiit!

Koska lanka on tuollainen liukuvärjätty ja hyvin vaihtuisa, en lähtenyt tekemään näihin mitään kovin erikoista palmikkoa. Päädyin tekemään molempien sukkien ulkosyrjään tuollaisen normi -palmikon ja mielestäni näistä tuli kivan elegantin simppelin kauniit ;) - tykkään! Ja ps. tuo lanka on aivan ihanaa!

Ready.

Ja edestä.

2 kommenttia: