lauantai 3. tammikuuta 2015

Joululahjakätköjä - Veljen muksuille


Tässä alkaa olemahan itsellänsä joululomat lusittuna ja lisää voisi lomia muistellen postata mitä menikään pukinkonttiin suvun pienimmille.

Veljeni nuorimmainenhan sai lahjaksi jo aiemmin postaamani villatakin ja villahousut, mutta hänen siskollensa tein lahjaksi Peppi - Essun.

Peppi Essun kaavat löysin sattumalta jostain kätköjeni uumenista löytyneestä Suuri Käsityö -lehdestä, taisi olla loppuvuoden 2012 lehdistä tuo ohje. Tein essun kuitenkin käännettävänä ja siis kaksipuoleisena, enkä ohjeen mukaan yhdestä kankaasta. Tein etuosaan myös puolikuun muotoisen taskun, jonka tikkasin keskeltä kiinni. Taskun pala on leikattu kankaasta siten, että se vähän hukkuisi tuohon varsinaiseen etupalaseen.

Kankaiden leikkuun jälkeen huolittelin kaikki palaset ja ompelin etu -ja takakankaan oikeat vastakkain toisiinsa. Jätin essun alahelman kaarteeseen kääntöaukon ja käänsin essun oikein päin. Ompelin taskun samaan tapaan (taskussakin takakangas) ja kiinnitin taskun etukappaleeseen. Tikkasin essun reunat kauttaaltaan ja kiinnitin olat toisiinsa. Mielestäni tämä oli mukavan yksinkertainen tehdä, mutta lopputuloksesta tuli mielekkäämpi ja veikeämpi kuin normaalista essusta.

Koko: 104 cm
Kankaat: Etukangas Vallilaa ja Takakangas Eurokankaasta.

Essusta tuli ehkä vielä tälle tyllerölle pikkuisen iso, mutta kasvuvaraa siinä on ja essu menee vielä pitkään. :) Pakettiin meni vielä essun kanssa pikkuinen kaulin ja kaksi muumi - piparkakkumuottia.

Etupuoli.

Takapuoli.
Kankaiden leikkuu.

Leipurin apulainen touhuissa.

Essu käytössä!

Suvun pienimmälle nappulalle meni siis lahjaksi neulomani villapaita ja villahousut, joita testailtiinkin samoin tein miten ne päälle oikein istuikaan... Villahousut olivat juuri sopivat, lahkeisiin jäi hieman kasvunvaraa ja villatakki oli vähän tilavampi ja hihoihin jäi myös kivasti kasvunvaraa.

Edestä.

Ja takaa.

Pylly.

Tänä jouluna lahjoja jaettiin viime vuotta vähemmän, mutta sitäkin tarkemmin tuli mietittyä mitä kenellekin teen.

Ehdottomasti suuritöisin ja aikaa vievin lahja oli isälleni tekemä HIFK -villapaita, joka oli kuulema isäni mielestä paras joululahja ikinä ;) Villapaitaa pääsee muistelemaan vaikka täältä.

Toiselle kummipojalleni tein lahjaksi Angry Birds -päiväpeiton ja hänen siskolleen tein villasukat.

Mummini sai lahjaksi Jaffa - kangaskassit, joille kuulema olikin jo tarvetta!

Siskoni sai lahjaksi myös villasukat.

Äidilleni ostin ikkunakoristeen Wanhan sataman Naisten Joulumessuilta.

Nyt onkin joulu paketoitu ja vuosi vaihdettu, joten eiköhän aleta uusia töitä jo suunnittelemaan ;)

Hyvää ja käsityörikasta uutta vuotta kaikille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti