sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

HIFK -sukat v.2, tyynynpäälliset ja yksi ikuisuusprojekti

Tässäpä on taas pieni tovi ehtinyt vierähtämään, mutta on sitä jotain ehditty tekemäänkin. Ukko kaipaili villasukkia ja siitähän se idea sitten lähti...

IFK -villasukat V2 on hieman erilaiset kuin ne ensimmäiset. Näihin upposi sanottakoon ainakin kaksinkertainen aika. No mutta lyhyestä virsi kaunis..

Lanka: Novita Nalle
Puikot: 3mm
Kuvio tehty osin intarsialla ja osin jäljestä kirjailemalla.

Elikkä elikkä, koko sukan varsi melkein kantatilkkuun asti on neulottu tasona ja IFK -kuvio tehty pääpiirteittään siihen intarsialla. Eli punaiset, siniset ja valkoiset alueet neuloin intarsialla ja kaikki harmaat kirjailin jälkikäteen. Sama päti tuohon sukkien lestin tekstiin, ne on myös jälkikäteen kirjailtu.

En gäng - Alttid. Ready!

Sukista tuli juuri saajalleen sopivat, varmaan siitä ansiosta että mittasin mittanauhalla jalan pohjan pituuden etukäteen, jolloin sukista oli helppo tehdä oikean kokoiset. Koska varsi neulottiin tasona, niin se tietenkin yhdistettiin reunoistaan sukan varreksi. Jalan koko oli tässä 46.

Jalassa.
 Sukan varren kuvio kohdistettiin molemmissa sukissa sukan sivuun. Eipä siinä.. hyvät fanisukat!

Sivusta.

Niin.. mitäpä tähän sanoisi. Kisuli, lankakerien ja keskeneräisten töiden teline.

Apulainen.

Kuviot siis tein ensin ruutuvihkolle ja siitä sitten neuloen. Fiksu kun olin, tuo kilpi oli periaatteessa väärinpäin koska se neulottiin tuolta ylhäältä alaspäin.. eli neulottaessa ruutuvihko oli edessä väärinpäin :D

Ohjeet.Torikokous menellään.
Niin ja ehdinpä tekemään myös uudet tyynynpäälliset. Kangas on Vallilan "Helsinki" kangasta, josta tykkään todella paljon jostain kumman syystä. Mulla oli sitä ostettuna semmoinen n. 115 cm palanen ja mietin että millaisetkohan tyynyt siitä saisin.. Koska pidän jokseenkin yksinkertaisuudesta, leikkasin kankaan neljään osaan ja ompelin tyynyjen lyhyemmille sivuille vetoketjut. Sisätyynyt täytyi tietysti sitten itse tehdä erikseen. Hain Ikeasta niitä halpoja 1e ja 3e tyynyjä ja suolestin niistä täytteet näihin :D Yhteen tyynyyn meni kaksi sellaista Ikean 50x50 cm tyynyn sisusta. Näistä tyynyistä tuli kooltaan n. 54x72 cm.

Tarkkasilmäiset saattavat huomata kuvan vasemmassa reunassa sohvan nurkassa päättelemättömän korin joka on tehty vastaväreistä siihen viime postauksessa tekemääni :)

Sohvalla alkaa olemaan tavaraa.
Tyynyt edestä ja takaa. Tai mikä nyt on etupuoli ja mikä takapuoli... :D

"Edestä"

"Takaa"

Koska olen myös jokseenkin masokisti, aloitin toisen Op-Art viltin tekoa. Tähän olen käyttänyt tähän mennessä jämälankoja mitä jäi siitä ensimmäisestä viltistä yli ja mitä kaapista on sattunut löytymään. Myönnän kyllä, että ostin Cittarin mammuttimarkkinoilta 2x3 kerää 7 veljestä lisää kun halvalla sai :D

Siitä se lähtee taas.


7 kommenttia:

 1. pystyisitkö tekemään ohjeen tuosta, olisi eräs fani joka on kerjännyt sukkia :FD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Sori että meni hetkinen vastaamisessa.

   Ohjetta mulla ei varsinaisesti ole. Kuva joka tuossa blogitekstissäkin on, on periaatteessa se mitä ohjeeksi itselleni tein. Käytin neulontaohjeena ihan Novitan perus -sukkaohjetta tälle Nalle -langalle. Varteen taisin lisätä hiukan silmukoita jotta sain riittävän pituisen siten, että kuvio kohdistui puolelle silmukkamäärästä. Eli puikoille siis n. 20+20+20+20 silmukkaa ja taso siten että sauma jäi sisäsyrjälle.

   Voit varioida siis itse, lisään blogitekstiin kuvat lähempää noita kuvakarttoja, mutta muistelen että tehdessä taisin hieman sommitella ja katsoa miten kuvio elää (leveys / korkeus). Varsi on intarsialla neulottu ja tasona kuvion alapuolelle asti. Intarsiassa oli mukana sininen ja punainen. Harmaat kirjailin jälkikäteen päälle. Myös nuo jalkaterän tekstit on kirjailtu.

   Tuossa IFK -logossa on korkeutta 38 kerrosta ja siis n. 40 silmukkaa. Symmetrisemmän kuvion saisi kun laskisi tarkemmin langan tiheydestä kerroksen korkeuden ja leveyden milleissä tai käyttäisi netissä niitä ilmaisohjelmia jotka tekevät neulekartan ladattavan kuvan perusteella kun syöttää langantiheyden. Tällöin en vielä tiennyt semmoisten ohjelmien olemassaolosta :D !

   Poista
 2. Tekisikö tilauksena tämmöiset? Olisi niin hieno joululahja!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, Minulla on vähän blogin ylläpito koulun takia takunnut tämän syksyn. En jokatapauksessa tekisi tilauksesta, nämä oli niin aikaa vievät tehdä että yhdet riitti ! :) Saat toki käyttää blogissa olevia ohjeita ja tehdä samanlaiset.

   Poista
 3. Tekisikö tilauksena tämmöiset? Olisi niin hieno joululahja!!

  VastaaPoista
 4. Hei, hienot sukat ja tyynynpäälliset olet tehnyt. Saako apinoida ohjeestasi Hifk-sukat? Mukavia käsityöhetkiä sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, kiitokset :) Saat käyttää blogin ohjeita omiin tarkoituksiisi- siksi ne tänne olen ikuistanut. Jos tulee kysyttävää niin laita viestiä, yritän ahkerammin tuijotella blogin viestejä (koulu vienyt ihan liikaa aikaa).

   Poista