sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Tehtyä ja tekemätöntä

Melkeen hävettää miten kauan viime päivityksestä on aikaa, mutta... ei tässä ihan toimettomina olla oltu ;)

Valmiina työnä esittelen tässä postauksessa kuitenkin vaan tyynynpäälliset, jotka piti tehdä jotta uusi matto mätsää paremmin olohuoneen sisustukseen. Kangas on Vallilaa ja tyynyt kokoa n. 40x40 cm. Vetoketjun ompelin keskelle taakse piiloon. Taakse ompeleminen säästi hieman kangasta ja oli fiksumpaa senkin vuoksi, että kankaassa oli pieni reikä jonka sain ratkojalla aikaiseksi. Sain tuon reijän kohdan hyvin sivuutettua kun palaset oli vähän pienemmät! ;)

Kangas löytyi kuvassa pilkottavan maton kanssa Vallilan Outletista. Matto oli jossain mega-alessa kun sillä oli hintaa vain 89e (ovh n. 300e). Löysin palakorista myös ison läjän poistopaloja hintaan 5e/pala. Kaikki palat oli reunoistaan huoliteltuja ja käännettyjä.. Ilmeisesti jotain mallipaloja. Tästä turkoostista kankaasta löytyi käänteet purkamalla kangasta lisää n. 35cm ja reunoista joku reilu 10 cm. Kannatti siis purkaa saumat auki. Pala oli purkujen jälkeen 1,5 m pitkä ja pakan levyinen, hulpiot oli vain pois leikattu! Hyvä diili ja näitä on vielä 7 lisää! ;)

Valmiit tyynyt sohvalla.

Tyynyt edestä.

Tyynyt takaa.

Vetoketju.

Kaikki liikkeestä ostamani kangaspalat! Ihania kuoseja.. mitäköhän näistä keskisi?

Toverit apuna... Yritä tässä sitten jotain leikellä! :D

Ja kissakaksikko ikkunalla.

Tein tässä taannoin keväällä myös uuden tämmöisen sisustustaulun. Muutettiin ukon kanssa kimppaan ja hän halusi ehdottomasti nuo seinällä olevat oluttaulut seinälle... minä siinä sitten päätäni rapsuttelin, totesin että okei ja tempasin henkeen sopivia tauluja vierelle. Tälläinen kollaasi niistä keittiön seinälle syntyi!

Kuvan arvoinen on siis tuo Jaffa -taulu, joka on kiilapuille kiristetty Vallilan Jaffa -kankaan palanen. Tuon sai aika tarkkaan leikata että siitä ei ylä -tai alareunaan tai sivuille jäänyt raportin toista osaa. Tästä syystä myös kääntövarat jäi aika pieniksi, mutta uuden niittipyssyn ansiosta tuon sai aika helposti kiristettyä. Jaffa -kankaan alla on ensin puille kiristetty pellavan värinen puuvillakangas, jottei tuo päällikangas hohda läpi.


Nämä on jo valmiita töitä myös, mutta kerron tarkemmin näistä sitten eri postauksessa kun saan kuvan näistä siinä kalusteessa johon nämä tehtiin! Alla kuva vielä keskeneräisestä päällisestä jonka tein työkaverini tilauksesta. Hän oli ostanut vanhan antiikkisen penkin johon tämä on mitoilla tehty ja patja leikattu. Tarkkaa duunia! Kangas on aika kiva, jotenkin tosi ajaton ja sopii hyvin tarkoitukseen johon tämä tuli. Kangas on tietenkin Vallilaa ja nimeltään "Nelson". Liki 3m pala löytyi alekorista hintaan 20e!

Keskeneräinen vielä tässä vaiheessa!

Kaveriksi tuli myös tyynynpäällisiä 6 kpl. 4 tämmöistä raidallista ja kaksi eri kankaasta tehtyä.

Tyynynpäällinen.

Vueeh.. ikuisuusprojekti nostaa päätään. Postaustauko johtuu osittain tästä työstä. Neuloin suurella antaumuksella ja innolla tätä toista Op Art -vilttiä ja hermo paloi kolmanneksi tai neljänneksi viimeisen raidan kanssa. Yhteen kierrokseen kun menee se reipas puoli tuntia ja kerroksia raidassa alkaa olemaan se 24 niin into ei ole ylimmillään.. Piti tehdä väliin jotain muuta... Ja mitäs keksinkään! Johanna tekee villapaidan! ;D

Keskeneräinen Op Art -viltti.

Tässä muutama tiiserikuvanen vielä hieman keskeneräisestä villapaidasta jonka aloitin välityönä tuolle viltille...
Malli on Novitan ja lanka 7 veljestä. Huppu puuttuu... puoliksi. Pienestä kiinni! :D Hassua kun ei vaan saa aikaseksi?

Etukappaleesta.

Takakappaleesta.
Minä kiitän ja kumarran, palaan astialle myöhemmin kun joku näistä keskeneräisistä töistä alkaa olemaan valmis! ;) ...tai olen keksinyt jotain muuta kivaa mitä teen väliin.. esim. niistä kankaista tai juuri tilaamistani uusista langoista (Hups..).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti