sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Palmikkoa ja villapaitaa

Aloin tekemään toista Op-Art vilttiä ja silmukkamäärän yltäessä sinne 800 silmukkaan alkoi tuntumaan puurolta - yksi rivi kesti yli puoli tuntia. Väsymys iski ja päätin, että tähän väliin teen jotain muuta. Samaan aikaan postiluukusta tipahti uusin Novitan lehti ja Citymarketissa oli Mammuttimarkkina-alessa 7 veljestä langat. 1+1 = villapaita.

Ihastuin tähän malliin heti. Ohje on Novitan lehdestä "Kevät 2015".
Lanka: 7 veljestä, tumman harmaa
Puikot: 4 mm 33 cm puikot ja huppuun 80 cm pyöröpuikot x 2.


Valmista.

Edessä tasku!

Hihihi!

Tämä työ pääsi yhdeksi niistä harvinaisista joihin jaksoin tehdä mallitilkun. Tai tarkemmin sanottuna puolikkaan mallitilkun ;D Novitan mallit on monesti olleet sellaisia, että niistä tulee valmiina ihan liian isoja jos tekee ohjeen mukaan.. Tein työn kokonaisuudessaan puikoilla nro. 4, ohjeessa kun kaikki muu paitsi resori olisi neulottu puikoilla nro. 4,5. Käytin tässä vähän sekaisin kokoa M ja L.

Mallitilkku - todistettavasti!

Kuvia en kauheasti tekovaiheesta malttanut ottaa, mutta yhden kuvan olen malttanut napata etukappaleen taskusta! Tai oikeastaan taskun aloituksesta Sivulle jäävät silmukat napattiin langalle talteen ja keskelle jäävillä silmukoilla lähettiin neulomaan kuviota ylöspäin. Kun haluttu pussin korkeus saavutettiin, otettiin aloitusriviltä työn takaa puikoille sama määrä silmukoita ja etutasku oli puikoilla työn edessä sen aikaa että työn takaosa ja tasku oli saman mittaisia. Sen jälkeen keskimmäiset silmukat neulottiin yhteen ja työtä jatkettiin normaalisti eteenpäin.

Taskun aloitus.

Villapaidan valmistuminen seisoi aika pitkään hupussa - en vain saanut sitä aloitetuksi. Myönnän, että väliin tein työkaverille tilauksesta ompelutöitä..
Hupun tein hieman eri lailla kun ohjeessa, aloitin hupun kaula-aukon aikaisemmin ja se jäi silti mielestäni vähän liian ylös. Lisäsin myös tuohon eteen silmukoita reilusti enemmän kuin ohjeessa ettei hupusta tulisi niin kireää (kuvassa näytti aika kireältä). Lisäksi neuloin hupun reunoihin tuota 3xoikeaa ja 1x nurjaa neuletta että siitä tulisi enemmän yhteneväinen muun villapaidan kanssa - mielestäni ohjeen huppu oli vain aika kamala. Huppua oli helpompi alkaa neulomaan kahdella pyöröpuikolla kuin suoraan kovilla suorilla puikoilla, tuo on vähän makuaisia mutta halusin säästää vähän ranteita. Vaihdoin työhön n. 10 cm neulottuani suorat puikot ja tein hupun niillä loppuun.

Huppu ja kaula-aukko!

Valmis villapaita!

Kaula ja huppu!

Villapaita takaa.
Villapaidasta tai tunikasta (kumpi tämä nyt on) tuli kaikenkaikkiaan tosi kiva. Tykkään! Vähän harmittaa että ei enää keväällä oikein ehdi tätä käyttämään mutta odottakoon viileitä kesäiltoja tai syksyä.

Seuraava työkin on jo tiedossa.. ja aloitettu. Kävin ostamassa Snurresta käsin värjättyä 100% merinovillalankaa josta tulee lähitulevaisuudessa Kappa!

Seuraava työ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti