sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Angry Birds villahuppari

Tuossa viikko sitten pohdin kovasti, että mitä ihmettä mä alan seuraavaksi tekemään kun olin hullun lailla duunaillut sukkia.. siinä sitten päädyin sellaiseen lopputulokseen, että joululahjaksi se ainakin on tultava ja jotain muuta voisi olla kuin sukat.. eli jotain K-I-V-A-A!

Tein sitten Angry Birds -vallotteisen pikkupojan villahupparin!

Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 4mm, resoreihin 3mm
Malli: Novita 7 veljestä lehti ja Novita ipana-lehti
Langan menekki: n. 200g punaista ja 110g mustaa. Keltaista, harmaata ja valkoista kirjailuihin.

Ajatus pulpahti sitten siitä, että olen about joka vuosi ollut tekemässä eräälle pikkupojalle villapaitaa ikinä siinä onnistumatta.. Kyse ei ole siitä, ettei villapaita onnistuisi vaan siinä että en ole saanut koskaan aikaiseksi aloittaa. Nyt sitten päätin, että sen teen ja malli osui silmään Novitan 7 veljestä -lehdestä joka minulla tuolta käsityölehti -varastosta löytyy. Selailin malleja nimenomaan 7 veljestä langalle, koska tein päätöksen etten ostaisi yhtään uusia lankakeriä ennen kuin vanhoja on sopiva määrä tuhottu.. Noh! Tämän työn kaikki muut langat tuli varastoista, mutta tuon tipun keltaisiin kirjailuihin oli pakko ostaa uusi kerä (!). Noh, kyse oli kuitenkin vain yhdestä kerästä...

Etupuoli!

Lehden malli oli tuollainen harmaa ja harmaasta olisin tämän itsekin voinut tehdä, mutta sitten tuli oivallus ipana -lehden Angry Birds -mallien ja tämän mallin yhdistämisestä.. Olisi ipana -lehdessäkin ollut joku Angry Birds villapaita mutta kyseinen malli ei oikein minua mielyttänyt. Päädyin tekemään tämän mallin mukaan ja pääväriksi valitsin punaisen (jäi muuten yli iskän viime vuotisesta HIFK-villapaidasta). Mustaa oli kaapissa ihan noin muuten vain, ostettu vissiin kaappiin Cittarin Mammuttimarkkinoilta joskus keväällä...

Lehden malli!

Takaapäin.

Olen sellainen epeli, että yritän aina viimeiseen asti välttää tasoneulomista.. En ole kovin nopea nurjan kierroksen neuloja ja siksi teen mielellään jos vain mahdollista niin aina oikeat neuleet pyöröpuikoilla. Tämänkin tekeleen neuloin niin, että loin pyöröpuikoille etu + takakappaleen silmukat ja neuloin kainaloihin saakka työn suljettuna neuleena. Vaihdoin sitten työhön pitkät suorat puikot ja neuloin etu ja takakappaleen loppuun tasona. Neuloin siis ensin etu+takakappaleen, sitten päättelin kaikki niiden langat ja ompelin olkapääsaumat yhteen. Otin pukoille seuraavaksi pääntien reunasta hupun silmukat ja neuloin hupun. Tämän jälkeen alaresorin (silmukat otettiin ainaoikein neuleen reunasta alhaalta) ja lopuksi hihat. Hihatkin tein suljettuna neuleena sukkapuikoilla... :) Hupun tein muuten ohjeen mukaan, mutta pyöristin hieman sitä ylhäältä takaa ettei hupusta tule niin "tonttulakkimaista".

Apuri.

Etu+taka työn alla.

Linnun naaman aplikointimalli löytyi siis Novitan ipana lehdestä Angry Brids pipon kaavan luota. Tuo ohje oli isoveli -langalle mutta eipä tuo lopputulosta haitannut. Taskun neuloin viimeisenä valmiiseen huppariin ja kuvat jäljentelin taskuun ennen taskun yläosan kiinnittämistä työhön.

Poikarakkautta.
Lopuksi tein vielä taskun päälle tuolle linnulle tuon antennin vai mikä tuo nyt on :D otin silmukat taskun yläosasta ja neuloin muutamat rivit tasona jonka jälkeen kiinnitin sen etukappaleeseen. Taskuja kiinnitin vielä alhaalta sivuista ylöspäin kiinni etukappaleeseen jotta se pysyisi ehkä paremmin muodossaan.

Ready!

Murr!

Hengarissa.

Hengarissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti