lauantai 27. helmikuuta 2016

Ehta.

Posti toi paketin tällä kertaa semmoisesta liikkeestä kuin Koot.fi. Tuossa paketissa oli yhden kankaan lisäksi kaavat Ehtaan.

Malli: Ehta -mekko T-paitahihoilla
Kankaat: Marimekko

Tässähän kävi niin, että pyörittelin ja pähkäilin mielessäni niin kauan, että miten ja millaisen Ehta -mekon sitä sitten tekisinkään. Noh, ruskamekon kokeilujen jälkeen totesin, että kokeilen kaavaa ensin kuin alan leikkelemään niitä "oikeita" kankaita joista mekon tahdon tehdä. Toisaalta, tuntui turhalta leikellä mitään kangasta huvin vuoksi ja sitten keksinkin, että tarvitsen semmoisen kotimekon missä voin kotona rötvätä. Päätin ottaa kokeilukankaiksi tuon raidallisen ja sitten kun tätä nyt pitäisi käyttääkin niin mustan Marimekon trikoo -kankaan, joita olen ostanut tuosta Herttoniemen Marimekon myymälästä. Palapussien hinnat vaihtelevat jonkin verran, raitakangas maksoi 3m 25e/pussi ja musta oli tarjouksessa 15e/pussi. Ei paha metrihinta :)

Ehta-mekosta jäi hyvä mieli ja malli on ihan kiva. Takapuolen kohdalta varmaan vähän tätä levennän ja seuraavasta kokeilusta taidan myös tehdä ensin kotimekon - tällä kertaa taskuilla. Siitä voisi sitten semmoisen version tehdä että kehtaapi ulkonakin liikkua se päällä kun kesä tulee :D

Ehta.

Vaikka tuo raitakangas ihan hauska periaatteessa on, en olisi pystynyt olemaan kokoraitainen mekko päällä. Täytyy myöntää, että musta on tuo vaatekaapin pääväri. Päädyin sitten ratkaisuun, jossa etupuoli on musta, takapuoli raitaa ja hihat arvoin toisen toisesta ja toisinpäin. Tuon mustan hihan muuten sain leikata kolmeen kertaan... Ensimmäinen tuli leikattua väärin päin, toinen vahingossa kankaan nurjalta puolelta ja kolmas kerta meni sitten vähän paremmin (tässä vaiheessa olisi varmaan jo kiinnittänyt hihan riippumatta miten päin se on leikattu).

Alla olevassa kuvassa hieman sivuprofiilia.

Ehtaaa-a.

Alla kuvat mekosta sellaisenaan, ensimmäinen edestä ja alempi takaa. Hihansuihin ja pääntielle päädyin kiinnittämään elämäni ensimmäisen kanttinauhan. Ostin sellaista Eurokankaasta tuossa alkuviikosta. Jouduin pääntien  nauhan purkamaan kertaalleen, koska en ollut huomannut venyttää kanttinauhaa ollenkaan. Pääntie jäi siis tosi lörpölle pysytyyn ja oli aivan kamalan näköinen. Tokalla yrittämällä veytin kanttinauhan ja ommella huruttelin aina vähän kerrallaan. Tästä voisi taas oppia jotain uutta...
Edestä.

Takaa.
Mun lompakon harmiksi tuo Marimekon myymälä on tässä n. 1km päässä. Tuihan siellä tänäänkin pyörähdettyä. Lähin metsästämään tuota mustaa trikoota lisää, kun se viime sunnuntain "salaisesta sunnuntaista" lähti mukaan. Harmitti etten ottanut enempää niin kävin pyörähtämässä - löytyi juuri yksi musta ja sitten pari tuollaista eriväristä. Resoria nappasin n. 4m palan mukaan metrihinnalla 3e/m. Palapussit olivat tarjouksessa edelleen 15e/pussi.

Ostoksia.

Linssilude.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti