sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Kangaskassit

Noniin. Nämä on vähän vanhempia tekeleitä, mutta sain niistä vihdoin napattua kuvat muistiin kun olin vanhempien luona käymässä.. Nämä kangaskassit tein siis äidilleni joululahjaksi viime jouluna.

Kangas on kuten näkyy, Vallilan sinistä Jaffa-kangasta, jota sain sellaisissa Vallilan outletissä myytävissä pala-pusseissa. Kangasta oli hieman reilu metri, eikä sitä kauheasti jäänyt yli. Lopusta tein sen täällä esiintyvän puikkopussin :)

Kassien koon mittasin suoraan yhdestä omasta REM:n kangaskassista, joka on ollut tiuhassa käytössä itselläni varmaan jo 6 vuotta. Kassi on mielestäni juuri passelin kokoinen, koska siihen ei saa tavaraa ladottua niin paljoa, että kassista tulisi liian raskas kannettava. Kangaskassit siis oli ensisijaisesti tarkoitettu kauppakasseiksi, mutta niitä voi kivan ulkomuotonsa vuoksi käyttää melkeinpä mihin vain!

Kassit leikkasin siten, että yhteensä 4 kpl etu/takakappaleita + tuo kaistale mikä menee 3 reunan ympäriltä. Kaikki palaset on huoliteltu ja ommeltu niin tiukasti kiinni kuin tuolla koneellani oli mahdollista.

Kantokahvojenkin pituudet mittasin siitä omasta kassistani, monissa valmiissa kangaskasseissa kahvat on liian pitkät, jolloin varsinkin raskaiden kauppaostosten kantaminen on ikävää kun kassi laahaa melkein maata!

Näitä voisi tehdä joutessansa lisää! Itselleni ja muille.. olen kuullut näistä ihan positiivisia kommentteja! Äiti sanoi, että on paras joululahja mitä hän on ikinä saanut! ;) Ja siskokin vihjaili, että hänelläkin olisi tälläisille käyttöä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti