lauantai 14. kesäkuuta 2014

Tyynynpäällinen

Tämä tyynynpäällinen piti oikeastaan tehdä jo aikoja sitten, mutta muistin koko jutun vasta pari päivää sitten.. Päällinen on siis tarkoitettu samalle saajalle kuin aikaisemmin täällä postaamani päiväpeitto.. eli pikku-Jennalle. Jennan äiti tulee luonani käymään parin viikon päästä niin tyynyn saa kätevästi hänen matkassaan Joensuuhun :)

Kankaat mulla oli valmiina, ja oikeastaan kaikki muukin paitsi vetoketju. Valitsin kivan kirkkaan pinkin vetskarin :>


Ensin tein sisätyynyn valmiiksi yhdestä palasesta.. n. 82x42cm palasen käänsin kaksin kerroin ja ompelin sivuistaan kiinni. Päätin täyttää tyynyn raheista yli jääneellä styrox-rouheella.


Mun pienempää apuria kiinnosti toi styrox-rouhe ihan liikaa eikä meinannut tekemisestä tulla yhtään mitään kun kokoajan oli kissa tuon pussin sisällä ja rouheet lenteli pitkin poikin lattiaa.. Löydän varmaan vielä ensi jouluna niitä jostain :D
 

Niin vanhempi kuin nuorempikin osallistuja jaksoi hyvin valvoa laatua.. Piti nimittäin kokoajan tutkia ja ihmetellä.. Haiku olisi lisäksi halunnut päästä silitetyksi..

Tyynyyn tein siis toisen puolen tuosta heppa-kankaasta ja nurjan puolen kasasin erilaisista palasista mitä olin käyttänyt itse päiväpeitossakin. Nurjalle puolelle tuli 2 isompaa neliötä ja 8 pienempää. Yhteen ompelemisen jälkeen silitin saumat auki.Tyynyn etupuoli.

Tyynyn nurja puoli.
Käytän perusompelemiseen Eurokankaasta ostettua MOON-nimistä lankaa ja meinasi hermot palaa tän vetoketjun kanssa. Jäljestä tuli ihan hirveää ja totesin, että kyseinen lanka ei sovellu mihinkään muuhun kuin piilosaumojen ompelemiseen tai huolitteluun.. kaikki mikä ns. näkyy kannattaa ommella laadukkaammalla langalla. Kaivoinkin ratkomisen jälkeen kaapista vaaleanpunaista rihmaa ja ompelin vetoketjun uudelleen sillä.. jäljestä tuli ihan erilaista!

Vetoketju sivusaumassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti