torstai 3. heinäkuuta 2014

Päiväpeitto pojalle

Lupauduin tässä taannoin tekemään ystäväni 2-vuotta täyttävälle pojalle päiväpeiton. Väriä sai kuulema olla ja tekijä sai vapaat kädet - mikäs sen parempaa.

Kankaat ovat siis takatikkiä lukuunottamatta taas Vallilaa, takatikki on Eurokankaasta. Jostain syystä tykkään kauheasti Vallilan kankaista, niillä on niin ihania kaikkia erilaisia ja kankaat on todella hyvälaatuisia! Valmiin pieton mitoiksi tuli n. 1,4 m x 2 m.
Etupalan koko n. 1,5 m x 2,15 m. Takatikin koko 1,4 m x 2 m.

Löysin sattumalta Vallilan outletissä piipahtaessani useampaa erilaista uutta ja kivaa kangaspalaa, ja päätinkin lähteä tekemään peittoa tämmöisestä robo-kankaasta, johon ihastuin!


Leikkasin robo-kankaasta epäsymmetrisiä palasia, jotta sain sikin sokin kankaassa olevat robot paloiksi.
Muut käyttöön tulevat kankaat oli myös samalta Vallilan reissulta, mutta osa löytyi kaapista entuudestaan. Lähinnä tuskailin värimaailman kanssa, että pysyisi riittävän poikamaisena.. tuota pinkkiä kun tuntuu kaapissakin olevan ihan mieletön määrä!
Enivei. Kankaat siis leikkasin ensin palasiksi ja huolittelin niistä reunat. 

Kangaspalat.
Koska palaset olivat niin eri kokoisia ja mallisia, tein itselleni vihkon sivulle mittakuvan peitosta, johon lähdin piirtelemään ruudut siitä, mikä palanen mihinkin tulee. Tein tämän siis ennen kankaiden leikkuuta.. että tiesin ylpäätään minkä kokoisia palasia pitää leikata :) Järjestys oli siis; ensin robopalat ja niiden mitat, sitten mittakuvan teko ja loppujen palasten leikkuu mittakuvan perusteella. Mittakuvaan samalla laitoin ylös mitä kangasta mihinkin nurkkaan tulee, jolloin sai käsitystä siitä ettei samanlaisia palasia olisi ihan vierekkäin.

Osallistuja, palasten sommittelua. 

Osallistuja..

Ja vielä kerran osallistuja...

Peiton kasaus; takatikin kiinnitys valmiiseen etupalaan.

Voila! Valmis peitto!


Muistin jopa viimetipassa tämänkin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti