lauantai 23. tammikuuta 2016

Ruskamekko v. 2

Dodiiin! Jo ensimmäisen Ruskamekon tehdessäni tiesin, ettei tämä jää tähän - eikä se jäänyt! Kankaat leikkelin ensimmäiseen mekkoon ostamastani mustasta Eurokankaan joustavasta collegesta - vain hihat jäivät puuttumaan ja kauppaan oli mentävä... Noh, pyöräytin kankaan pesukoneen kautta ja niks naks, leikkelin hihat. Eilen illalla sitten sain inspiraation siinä kahdeksan maissa illalla, että tämä on nyt ommeltava.

Malli: Pikku-Piltin Ruskamekko
Kankaat: Eurokangas ja Marimekko

Etukappaleen raitakangas on Marimekon Outletista ostettu joulun jälkeen. Kolmen metrin pala maksoi 25 euroa ja se läksi matkaan. En tuolloin vielä oikein tiennyt mitä siitä tekisi. Kangas on kuitenkin todella laadukas ja hyvän tuntuinen ja mietin, että se sopii mustan kanssa hyvin tähän tehosteeksi. Lopusta teen sitten.. jotain :D Ehkä yökkäriä tai voisin kokeilla leggareita, kuka tietää.

Valamis!

Tässäkin mekossa, tiesin kankaan ominaisuudet ensimmäisen tekeleen kompastuksista, joten lisäsin leikatessa kaavaan senttejä.. tällä kertaa 5cm hihaan ja etu -ja takakappeleeseen leveyttä. Viimeksi lisäsin 4, mutta siitäkin tuli vähän nafti. Ajattelin että voisi olla löysempi ja tästä tuli aika hyvän kokoinen. On hieman väljä, muttei liian väljä. Ommella hurautin etukappaleen kuviopuolen kiinni, tikkasin mustan reunan sauman vierestä (silitin saumanvaran mustalle puolelle ja tikkasin kiinni), lisäsin hihat, ompelin sivusaumat ja kauluksen kiinni. Sitten oli jo aika sovittaa!

Sovitus!

Jonkun tovin pohdin laitanko alahelmaan taas kuminauhan vai resorin. Päädyin kokeilemaan resoria vaihtoehtona. Hihansuihin lisäsin resorit.

Resoreiden lisäämisessä päädyin tekemään sen niin, että hihansuihin ja alahelmaan ompelin ompelukoneella rypytysnauhan jonka avulla rypytin hihansuut ja helman resorin mittaan. Helman osalta ompelin neljä rypytysnauhaa yhden sijaan eli etukappaleeseen kaksi ja taakse kaksi. Helma oli helpompi rypyttää siten.

Helma kiinni resorissa.

Resorin sain oikean kokoiseksi ihan vain sovittamalla. Merkkailin nuppareilla vähän jalkalinjaa ja leikkasin resorin muotoon ettei siitä tule suoraa tönkköä. Resorihan käännetään kaksin kerroin jolloin sivusaumat jäivät resorin sisään.

Resori "auki".

Ommellessa oli taas apuja..

Meillä on metkaa kun kissat aina lisää jännittävyyttä toimintaan. Nauraa räkätin ääneen kun käännyin tuolilla ja silmät kohtasivat tämän näyn:
Haikuli.
Lepohetki.

Joskus näitä kyllä täytyy varottaa, ettei vaan paikat revähdä..

Pyry.

Vili.
 Mekko valmistui aikalailla puolenyön aikaan. Oli kiva mennä nukkumaan kun oli uusi mekko kaapissa :)

Mekko takaa.
Etukappaleen raitakangas on jäljitelty Mekon kaavasta siten, että leikkaus on n. 15-20cm reunasta täysin reunan leikkauksen mukaan. Tuosta siis näkee hyvin mekon reunan muodon :) Hieman kyllä niitä senttejä lisätessäni muotoilin sivusaumaa uusiksi. Kyljen kohdalle tuli vähän voimakkaampi kavennus.

Mekko edestä.

Oijoijoi.
 Niin.. Ja meillä nämä elukat kaivelee mun lankakeriä laatikoiden kantoaukon kohdalta vaikka se läppä on painettu eteen.. Tassulla vaan onnistuuvat jotenkin ne sieltä saamaan... Ei enää! Hah!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti