lauantai 2. tammikuuta 2016

Asteri -matto minikuteesta

En ole koskaan ollut kovin ihmeellinen virkkaaja tai virkkuukoukun käyttäjä. Koreja on tullut tehtyä eikä niihin ohjettakaan tarvitse oikeastaan koska ovat niin yksinkertaisia - ellei jotain pitsireunusta meinaisi tehdä. Noh, muutettiin syksyllä ja olen halunnut molempiin makkareihin virkatut matot. "Pikkumakkariin", jossa minä teen ompeluhommat ja ukko pelailee tietokoneella, laitoin muuton yhteydessä kissojen pilalle kynsimän maton eteisestä. Ei oikein silmiä hivellyt. Joensuussa joulunpyhinä käydessä äitini löi minulle mini -kudetta mukaan ja siitä se sitten lähti.

Malli: Lankavan Asteri -matto
Kude: Mini -ontelokudetta 3 vyyhtiä. Lopullinen kulutus on jotain 2,7kg hujakoilla (1 vyyhti n 1kg).
Koukku: 5 mm
Maton halkaisija valmiina n. 1,4 m.

Koska aiemmat kutomiset on olleet fiilispohjalta ilman ohjeita, tähän piti vähän tsempata ja kaivaa netistä taas silmukoiden teko-ohjeet. Alussa piti myös paristi mutsille pirauttaa, että miten hän oli jonkun asian tehnyt - en tiedä onko tekemäni tapa ollut "oikea". Noh, ihan nätti tästä tuli :)

Alla kuva valmiista matosta ja maton päällä puntit joita jäi yli tuosta 3 kilosta. Kyllä ketutti kun pientä oravaa joskus kun hain yhden puntin kudetta lisää Lankamaailmasta (sain äidiltä kaksi ja keksin lennosta tehdä ison maton) ja kun kerin tuota Lankamaailman vyyhtiä niin se pirun vyyhti oli kolmessa erikokoisessa osassa! Tuo isoin jäljelle jäänyt on yksi näistä kolmesta sellaisenaan.

Jos klikkasitte Asteri -maton ohjeen auki, niin saatoitte huomata että Lankavan matto on hieman eri näköinen ja pienempi. He ilmoittavat valmiin maton halkaisijaksi 110 cm, minulla tässä n. 140 cm. Jatkoin ohjetta viimeisten pylväsrivien jälkeen tuolla pitsillä samaan tapaan kuin ohjeen 6. ja 7. kierrosten ohje kertoo. Tein 4 kierrosta pitsiä lisää ilman eri lisäyksiä. 5 ylimääräisellä kierroksella aloitin sitten pitkien pylväiden kierroksen ja tämän jälkeen päättelykierroksen.

Valmis!

Siitä se lähti!

Ai miten niin ei pidä kissaperheessä tarkkailla kutimia?Kuten kuvista näkee, tämä virkkaaminen ja iso matto kiinnosti meidän kissoja ihan hirveästi. Kokoajan oli joku sylissä ja välillä taisi olla kolme kerrallaan könynnyt päälle tai papukaijaksi olkapäälle. Sitten istua törötin kissa työn päällä ja kun työtä piti kääntää niin kissa kääntyi mukana.Vanhinta kissaa nämä ei hetkauta, mutta tämä nuorin epeli on sitten se pahin kuten esim. yläpuoleisesta kuvasta voi päätellä. Ei tälle voi kun nauraa - tietää tekevänsä väärin mutta silti pakko yrittää.

Koon arviointia - vielä pari kierrosta lissää :)

Ready!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti