keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Kissanpeti

Nyt sain vihdoin ja viimein tehtyä sen mikä mun piti tehdä jo sillon muuton aikaan.. Tässä asunnossa on semmoinen hauska kulmaikkuna olohuoneessa, jonka päältä seinä muuttuu suorakulmaiseksi. Sinne muodostuu juuri sellainen kissan mentävä lepopaikka ja jo asuntonäytössä tiesin, että kissanpuu tulee olemaan sen ikkunan edessä.

Kankaiksi valitsin kätköistä löytyviä eli tuota samaa Vallilan Movie -kangasta josta tyynynpäällisetkin sohvalle tein. Tausta, eli työn nurja puoli tuli tuollaisesta Vallilan paksummasta huonekalukankaasta. Väliin leikkasin vanulevyä tuomaan hieman huokeutta ja paksuutta.


Huolittelin ensin Movie-kankaan palat. Huonekalukangas on niin paksua ja koostumukseltaan sellaista ettei se lähde purkautumaan, joten en sitä huolitellut.

Seuraavaksi kiinnitin vanulevyt näiden nurjalle puolelle tikillä ja kiinnitin paksumman kankaan oikeat vastakkain. Alareunan jätin auki ja käänsin kappaleet oikein päin.

Oikeat kiinnitetty vastakkain.
 
Siivekkeet käännetty oikein päin.

Seuraava kuvatus onkin jo valmiista työstä.. Jotenkin aina alussa niitä kuvia tohtii ottaa enemmän ja kun pääsee vauhtiin niin keskittyy siihen tekemiseen ettei ympäröivää maailmaa oikein enää rekisteröi..

Lisäsin siivekkeet siis kolmion muotoiseen kappaleeseen ja käänsin koko työn oikein päin. Tässä vaiheessa tajusin, että alahelmaa ei saa oikein nätisti, joten leikkasin paksummasta kankaasta kaistaleen ja kiinnitin sen helmaan ja kääsin sen työn oikealle puolelle (ruskea reuna alhaalla). Näin sain työn siistisi kasaan. Harsin kaistaleiden nurkan käsin kiinni.

Valmis!

Koska kissat hyppii ja laskeutumisalustan täytyy pitää eikä saa siis lähteä alta liukumaan niin teippasin jeesusteipillä reunat kiinni betoniseinään (lähinnä jotta ne pysyisi pystyssä ja paikallaan). Se huonekalukangas olikin hyvä valinta tähän, sillä se jotenkin jämähti tuohon betonin pintaan eikä peti liikkunut paikaltaan kun kädellä yritin sitä siirrellä!

Peti omalla paikallaan ikkunan päällä.
Kisuli on aiemmin täytynyt vähän houkutella tuonne päälle, muutaman kerran se on itse sinne kiivennyt ja naukunut nurkille.. Lempilelulla (punainen tikku...x)) sain Kisulin tuonne päälle kiipeämään puuta pitkin. Kissa on niin ripeä että mun kamera ei oikein pysy sen perässä joten näyttää että Kisuli olisi loikkaamassa tuonne.. todellisuudessa se siis hyppäsi lattialle ja kiipesi puuta pitkin.


Tikku olikin petiä kivempi.

Heti alas, jotta pääsee tikkua rankasemaan!
Jospa se Kisuli nyt tykkäisi tuolla enemmän oleskella kun enää ei tarvitse kylmää betonipintaa vasten köllötellä! Nähtäväksi jää viihtyisikö pikkukisu sitten tuolla Kisulia enemmän.. :>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti