perjantai 21. maaliskuuta 2014

Viltti

Vois melkeen sanoa, että I'm on fire! Tälle viikolle jo toinen työ alusta loppuun ja nyt on vasta perjantai. Huh.

Posti toi minulle Finlaysonin kankaita. Kahta eri muumi-kangasta ja kaulakoru-kangasta 2m kutakin. Tilatessa kun ei tiedä ikänä paljon sitä haluaisi kun ne oli vielä alessa ni pitihän se tilata vähän enempi ;) Vähän petyin siihen kuinka ohkasia ne muumi-kankaat oli, mutta ei se sitten loppujen lopuksi haitannut.

Näistä se lähti.

Itse työhön valitsin näiden kolmen kankaan lisäksi myös yhtä Vallilan kangasta jota löytyi kaapista.

Mittoja ja määriä:
-Oikean puolen pienet ruudut 22x22 cm, näitä yhteensä 13 kokonaista ja 8 puolikasta.
-Nurjan puolen isommat ruudut 48x48 cm.
-Valmiin viltin koko n. 85x85 cm.

Kankaiden leikkuu. Osallistuja läsnä.

Ruutujen siksak-huolittelu.
Ennen ruutujen toisiinsa ompelemista vähän mallailin mihin järjestykseen ruudut laitan. Leikkasin muumi-kankaista vähän tuhlailevasti, jotta sain tuollaisia kivoja ruutuja missä näkyy aina jotain kivaa ja järkevää. Hukka-palasia ei kuitenkaan paljon onneksi tullut ja kaikki säästämisen arvoiset palaset laitoin tietenkin talteen.

Palasten järjestyksen pohtiminen.

Osallistuja.
Ompelin palaset yhteen ensin kuvion vaakasuunnassa ja sitten pystysuunnassa. Silitin saumanvarat auki työn nurjalle puolelle. Omasta takaa sattui löytymään juuri sopiva palanen vanulevyä, jonka iskin kankaiden väliin.

Etu-ja takakappaleen yhdistäminen.

Etukappale takakappaleen päällä, välissä vanulevy.

Kuten isommassa tekemässäni viltissä, käänsin tässäkin nurjan puolen kankaan etupuolelle, jotta ei tarvitse laittaa reunaan kanttinauhaa. Mielestäni viltistä tulee myös kivemman näköinen näin tehtynä.
Tein viltin pikkuiselle Osallistujalle, joka perheeseen tulee huhtikuun lopussa. Olen menossa pentua hakemaan huhtikuun lopussa, mutta vien tämän etukäteen pennun kotiin jotta tähän ehtisi tutut tuoksut tarttua ja toivottavasti siten eroahdistus olisi vähän lievempää. Tarkoitus oli tehdä Kisulillekin oma, mutta voipi olla että tämä yksi riittää.. kotona kun tämä tulee olemaan mun sängyn päässä missä ainakin Kisuli eniten makoilee... tarttuisi ne karvat johonkin muuhun kun mun sänkyyn tai päiväpeittoon! x) Tai sitten teen toisen olohuoneen nojatuolille.

Valmiin viltin etupuoli.

Valmiin viltin nurja puoli.

Muistin jopa laittaa tunnusnauhan tähän! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti