sunnuntai 17. elokuuta 2014

Vanhoja ja uusia ja hankintoja.

Tässä kun on niin isotöinen työ tulella niin päätin päivitellä vähän lissee vanhojen töiden arkistoa ja kertoa tulevista hommista ja tehdyistä hankinnoista :)

Työn alla siis isälleni tuleva HIFK-villapaita, jonka etukappaleen logon valkoiset jälkikäteen silmukan jäljittelyt on vieneet aikaani aika huomattavasti - se on turkasen hidasta hommaa.. tosin nyt vasta Jellona alkaa sieltä tulemaan ja näyttämään enemmän siltä miltä sen pitäisikin.. ;)

HIFK-villapaidan etukappale.

Joululahjojen teko on siis virallisesti aloitettu peräti kahdella työllä, joista tämä HIFK -villapaita on se toinen. Toinen lahja on hieman pienikokoisempaa tekelettä, lankana Dropsin Alpaca. En kuitenkaan nyt sen kummemmin paljasta mikä tästä on tulossa tai kenelle, ettei ylläri mene lahjan saajalla pilalle :> Eli valmiista työstä säästän postaukset joulun jälkimaininkeihin. Langat löytyi yllättäen meikäläisen lankalaatikosta, josta pikaisella tutkimisella löytyi Alpaca lankaa yhteensä 25 kerää eri väreissä (50g/kerä). Ehkä siis aikakin tehdä niistä jotain :---D

Joululahjoja.

Ja tietenkin Haiku apulainen sohvankulmalla vieressä katsomassa tarkkaavaisena kun neulon :>

Haiku-apuri.

Vanhojen töiden pariin seuraavaksi. Nämä taulut olen maalannut joskus vuonna -07. Taulut ovat niin sanotusti pari eli ne ovat aina olleet joko vierekkäin tai alekkain. Vihreän värisessä taulussa on poika ja sinisessä tyttö, jotka katsovat "valopalloa". Taulut on maalattu akryylimaaleilla ja tekniikkana on ollut sellainen töpöttely :D Inspiraationsa taulut on saaneet Nightwishin Nemo-albumista.

Taulut alekkain.

Poika.

Tyttö.


Seuraava taulu on se alkuperäinen vapaudenpatsas työ, jonka olen piirtänyt lyijykynillä aikoinaan kun kävin Joensuussa Pekkalaa (kuvataidekoulu). Annoin tämän isälleni lahjaksi ja alkoi jälkikäteen harmittamaan niin paljon että piti tehdä itselle oma x)

Vapaudenpatsas.

Tämä on toinen kuvataidelukiodiplomiin tekemistäni töistä. Toisen olen tainnut hävittää.. tämän halusi äitini säästää. Mallina työssä on käytetty pikkuveljeäni, pikkusiskoani ja perheemme sekopääkoiraa Hessua. Työn alkuperäistä syytä en muista, mutta työssä hyvätasoisempi henkilö ojentaa orpopojalle omenaa. Koira on vieressä ns. pojan uskollisena kumppanina. Kuvataidelukiodiplomini kansiokin on tallessa, siitä en kuvia ole ottanut.. kansio on niin paksu että sille pitäisi olla oma postaus :) .. ehkä joskus. Itselläni on hieman negatiiviset tunteet koko lukiodiplomityötä kohtaan joten en ole kauhean antaumuksella halunnut niitä säilöä.

Lukiodiplomin toinen työ.

Alla onkin sitten yksi tekemistäni ryijyistä.. värit hieman ehkä vääristyy ja kameran valon vuoksi takakangas näkyy, mutta idea tulee esille. Tämä ryijy näkyy ensimmäisessä postauksessani kissanpuun takana osittain, mutta nyttemmin se on siirretty vanhempieni huomaan.. vaihtelemme aina äitini kanssa ryijyjä niin saa vähän vaihtelua aina :D Kaikki nämä on kyllä minun tekemiäni, mutta äitini luulee, että hänellä on omistajuus joihinkin näistä... vaikka syy sille miksi osa heillä on, on siitä kun kaikki ei omaan asuntoon mahdu esille!

Ryijy.
Seuraava figuri on tehty Pekkalan keramiikkapajassa ollessani.. Karvinenhan se siinä! :D

Karvinen.

Nämä pupujussit tein Suuri Käsityö -lehden ohjeella joskus viime syksynä. Ne piti antaa eteenpäin jo silloin, mutta syystä että toisesta ne jäivät lojumaan kaappeihini. Muistin pupujen olemassaolon tässä taannoin ja sopivasti serkkuni oli perheineen kylässä luonani, joten lahjoitin puput hänen tytöilleen :)

Puput.

Tämä kangastaulu on saattanut näkyä joissain valokuvissa aikaisemminkin, mutta tässäpä se taas on. Eli tuossa on taulupuihin niitattuna sisustustaulu. Kangas on Vallilan valikoimasta. Taustalla on valkoinen puuvillakangas jottei tämä kuulla läpi. Kankaiden reunat on siksakattu ja taulun taakse on ruuvattu kiinni rautalanka joka taulua pitää seinällä. Tämä on jostain syystä ollut tuon pienemmän kissani kiipeily-yritysten kohde, viime aikoina Haiku on alkanut uskomaan että tämä rösähtää joka kerta sohvalle kun se yrittää tassunsa tähän upottaa. Eipä ole kyllä onneksi tullut yhtään jälkeä tauluun! ;)

Kangastaulu.

Ja lopuksi, muttei viimeisimmäksi.. eilen pääsin VIHDOIN ja viimein käymään taas Vallilan liikkeessä. Tällä kertaa kylässä ollut äitini pääsi kuskiksi ja pääsin sinne taas penkomaan koreja! Ja löytyihän sieltä. Tuo sydänkuosinen on Lauri Tähkän joku malli, mutta mielestäni niin ihana kangas että sitä oli vaan pakko ottaa! 1,5 metriähän sitä matkaan lähti. Tuo toinen kangaspala löytyi 10e palakorista. Kangas on nimeltään Syvämeri ja sitä oli n. 1,8 m :) .. eli hyvä löytö, mutta mitäköhän näistä tekisi? :D

Kankaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti