maanantai 21. joulukuuta 2015

A-mekko kolmella tapaa

Tätä mekkoa kokeilin jo kesällä pariin otteeseen. Tilasin kankaita.comista jersey -tyyppisiä kankaita ja ommella hurautin kesähelteille yhden hihattoman ja yhen ihan kokopunaisen hihoilla. Kangas oli kuitenkin todella huonolaatuista ja mekoista tuli nopeasti ihan käyttökelvottoman näköisiä. Yksi pesukerta riitti haalistuttamaan mustan kankaan ihan täysin, eikä punainenkaan siitä parantunut...

Kaava jäi kummittelemaan takaraivoon ja tempasta ompelin tässä joulukauteen itselleni mekkoja.. Oikein kolmen kappalein!

Kangas: Scuba (Eurokangas)
Malli: SK 9/2014 (Janina Fry A-mekko)

Menin Eurokankaaseen oikeastaan ostamaan kankaita muutamaa Ruskamekkoa varten, mutta silmäni osuivat pakkaläjässä tuohon ensimmäisen kuvan yläosan kankaaseen.. Huomasin, että se oli Scubaa ja sitten tuli mieleen tuo Janinan mekon kaava.. Ja siitä se ajatus sitten lähti.

Saumurilla tämänkin taikoi kasaan aika hetkessä. Malli oli juuri niinkin ihana kuin muistin! Sitten iski himo ja kauppaan oli mentävä uudelleen. Yläosan kangas oli aika turkasen kallista, n. 25e/m mutta niin ihanaa, että sitä vain piti ottaa. Saan siitä toisenkin yläosan joskus jonkin joten sinäänsä kangasta jäi ihan hyvin. Kaikkiin mekkoihin olen SK:n ohjeesta lyhentänyt yläosan pituutta 5cm jotta helma alkaa aikalailla rintojen alta (en halua korostaa ylintä vatsamakkaraa) ja vetoketjua en ole laittanut näistä mihinkään. Kangas on sen verran joustavaa että mekon saa ihan nätisti pujottamalla päälle - vetoketju olisi ollut ihan turha. Kankaita en myöskään ole leikellyt SK:n sijoitusohjeen mukaan vaan työntänyt osia vähän sinne tänne millä nyt saanut kaikki mahtumaan mahdollisimman fiksusti. Kangasta on jäänyt tästä syystä enemmän mutta vaatinut sen, että esim. välillä hihat tai takakappaleen osat on täytynyt leikata erikseen vaan kangas ei ole ollut taitettuna.

Versio 1.

Versio 1.

Tämä kuviokangas löytyi Eurokankaan -50% läjästä. Hintaa raportille jäi 7e, takaosa mekossa on musta. Kohdistin helman ja yläosan kuviot vastakkain. Mustan metrihinta taisi olla 12 euron luokkaa. Tuo kuviokangas on kuitenkin mennyt jo parin käyttökerran jälkeen nyppyiseksi, täytyy kokeilla lähteekö nypyt hyvällä vai pahalla, tämä on nimittäin ihan lemppari!

Versio 2.

Versio 2.

Kolmannen version ylöosan kangas löytyi Eurokankaan palalaarista 25e/kg hinnalla. Hintaa tuolle reilun metrin palalle jäi n. 11 euroa. Kangasta jäi sen verran, että saan vielä kesäksi hihattoman tästä taiottua esim. mustalla alaosalla :) Ompelukoneen kaksoisneula ei kyllä millään ilveellä suostunut ompelemaan tätä punaista ja hermojen palattua ompelin ihan tavallisella tikillä hihansuut ja pääntien. Kaksoisneula ei myöskään pelittänyt yhdenkään mekon kohdalla tuolla mustalla kankaalla. On nimittäin sen verran paksua tavaraa, että kaksinkertaisena ei siitä läpi tahdo mennä melkein mikään.. nuppileulojenkin laittaminen oli aika taiteenlaji.

Versio 3.

Versio 3.

Kuupahtanut apuri.

2 kommenttia:

  1. Onpa kyllä kivan näköinen malli ja nappivalinta kankaat :) Ne sk:n leikkuuohjeet syö kyllä kangasta älyttömästi, parempi mallailla ite :)

    VastaaPoista
  2. Hei! Kiitos :) Olen tullut samaan lopputulokseen sillä vähällä mitä vaatekankaita on tullut leikeltyä. Samasta määrästä kangasta saa helposti lisää kun leikkaa fiksummin. En tiedä mikä niiden leikkuuohjeiden takana on, ehkä menekki, mutta helposti jää kankaasta ylimääräistä myöhempiin projekteihin kun vähän näkee vaivaa!

    VastaaPoista