lauantai 19. joulukuuta 2015

Ensimmäinen lahja paketissa!

Vaikka sitä kuinka yrittäisi olla ajoissa, niin silti tuppaa jäämään viime metreille. Päätin jo joskus kesällä, että nyt teen hyvälle ystävälleni kivan lahjan. Kangaspalat etupuoleen leikkelin joskus heinäkuussa... Ja sitten ne jäi läjässä laatikkoon.

Palapeitto hypähti silmille laatikon kätköstä ja se piti saada valmiiksi. Tarkalleen ottaen tämä viltti valmistui n. tunti sitten ja kohta lähden ystävän luokse! Onneksi en jättänyt viime tippaan ;)

Valmiin viltin mitat: n. 145x145 cm
Etupuolen palaset: 41 kpl 21x21cm
Puolikkaat palaset: 16 kpl (leikattu 21x21 paloista puoliksi)
Kankaat: Vallila, muutama pala Finlaysonin Kaulaketjua

Palojen yhdistely meni oikeastaan niin, että otin kasasta aika summa mutikassa paloja ja yhdistin niitä toisiinsa ensin pituussuunnassa "nauhoiksi", jonka jälkeen ompelin noita "palanauhoja" yhteen. Hieman mallailin ettei tulisi ihan samoja paloja kovin lähekkäin. Etupuolen (kuin takapuolenkin) reunat huolittelin viimeiseksi ympäriinsä saumurilla.

Nurjan puolen palojen koot määritti tuo keskimmäinen Joutsen -kankaan pala joka on n. kokoa 62x90cm. Reunoille leikkasin ohuempia paloja ja tuo musta oli ohut liuska jostain jäänyttä Lempi -kangasta. Sopii mielestäni hyvin näiden kanssa. Kaikki oikeastaan oli kaapissa mitä tähän vilttiin leikkelin.. Tosin täytyy myöntää, että en edes muistanut että mulla tota Joutsen kangasta on :)) Löytyi lipaston laatikon uumenista Vallilan muovipussista..!


Valamis!

Täytyy myöntää, että sitä ehtii aina jonkinmoinen hallittu kaaos iskeä tänne kakkosmakkariin kun ompeluprojekti iskee päälle: Tietokoneet on työnnetty pöydän nurkkaan läjään ja tavaroita on sekaisin missä mitäkin. Yleensä vielä yksi tai kaksi kissaakin pöydältä löytyy...

Siistiä touhua.
Kun etu -ja takapala olivat valmiita, kiinnitin vanulevyn etukappaleeseen. Leikkasin turhat pois reunoilta ja tikkasin leveällä pistolla vanulevyn kiinni etukappaleeseen. Helpottaa mielestäni sitten etu -ja takakappaleen toisiinsa kiinnittämistä.
Vanulevy etupalaan kiinni.

"I allways feel like, kitty is watching me"


Takapalan reunat käännetään etupalan päälle ja tikataan kiinni. Reunasta tuli tällä kertaa n. 5 cm levyinen.

Valmis! Nurja puoli.

Valmis etupuolelta!

Ja vielä takaa!

Hyytyneet apurit.

Ja paketissa! Nyt bussiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti