lauantai 5. maaliskuuta 2016

Ehta, A-mekko, vai sittenkin Ehta?

Torstai -iltana tupsahti inspiraatio. Jäjelle jääneistä kuohukankaista piti saada A-mekko. Kaivoin kankaan kaapista ja heitin sen lattialle ja lähdin sommittelemaan. Ikäväkyllä lopputuloksena totesin, että selkää en kuohusta saa vaan se oli tehtävä yksivärisestä.

Malli: Ehta / Janina Fry:n A-mekko
Kankaat: Musta Kuohu, Kangaskapinan musta joustocollege

Kuohuun ihastuin. Tässä kankaassa on jotain mikä muhun iskee vaikka kovin vaalea on loppujen lopuksi mun vaatevalikoimassa jos vaatekaappiin kurkkaa. Kaavoista sen verran, että sain siis tahtotilan tehdä A-mekon, mutta en Janina Fry:n mallin hihoilla koska jotain uutta halusin tähän yhdistää. Ehdan kaavassa pidän todella paljon näistä Raglan hihoista ja päätinkin ne yhdistää A-mekon kaavaan. Iskin A-mekon kaavan Ehdan yläosan kaavan päälle ja kohdistin kaavat pystysuunnassa kainalosta ja sivusuunnasta keskitaitteelta. Hieman muokkasin kainalon kohdalta A-kaavaa leveämmäksi jotta hihan mitta olisi sama kuin Ehdassa. Eli voisi sanoa, että etu -ja takakappale on kainaloon saakka Ehtaa ja kainalosta alaspäin A-mekon kaavaa :)

Joustocollege on materiaalina myös kiva päällä ja kesäkäyttöönkin tämä mekko sopii hyvin.

Jippii.

Ehdan raglan -hihathan on ilman resoria n. 3/4 hihan pituutta joten hihaa ei tarvinnut lyhentää.
Semmoinen juttu minkä tajusin jälkikäteen oli, että etukappaleen ja alaosan kaavat olisi voinut kohdistaa jotta tuo kuohu olisi ollut katkeamaton, loppujen lopuksi tässä kävi tuuri ja ne heittävät hyvin vähän, jos asiaan ei osaa kiinnittää huomiota niin tuskin sitä kukaan muu katselee kuin minä. Kiva tästä tuli silti!

Arvioija tuimana.

Mekko takaapäin on aika kiva koska mustaa menee mielestäni tosi linjakkaasti näissä hihoissa eikä oikein edestä päin edes näy. Hyvä tuli. Fotobomb -Pyry piti napata sylkkyyn.Alahelmaan kokeilin helman piilo -ommelta, mutta en saanut sitä ihan toimimaan ja hermot meni. Tyydyin siis tikkaamaan reunan kuten aiemminkin. Pääntien ja hihansuut ompelin kaksoisneulalla. Onnistuin itsestäni löytämään jopa pitkäjänteisyyttä kun tässä silitin kaikki taitteet ennen ompelemista - helpotti kyllä helman kanssa niin paljon että jatkossa teen niin aina ! Etukappaleesta on hihan ja etukappaleen sauma lisäksi tikattu koristemaisesti kiinni etukappaleeseen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti