torstai 17. maaliskuuta 2016

Mekkokokeilu

Selailin tässä parisen viikkoa sitten mun Suuri Käsityö -pinoa ja etsin sieltä kaavoja tai ohjeita joita voisi kokeilla - iski nimittäin himo tehdä jotain, mutta en keksinyt että mitä!

SK -lehdestä 9/2015 bongasin eräänlaisen A-mekon, joka jäi kutkuttamaan. Kutkutti sen verran, että päätin kokeilla mallia ensin vähän "huonommalle" kankaalle.. Nälkä kasvaa syödessä ja tavoite oli saada aikaiseksi kuitenkin mekko jota voisi myös ehkä käyttää...

Kangas: Marimekon trikoota
Malli: SK 9/2015, "3 Mekko".

Piirtelin kaavat ja leikkelin kankaat. Yläosassa on vuori, joka on kuitenkin tässä tapauksessa samaa trikoota. Ajattelin että se toisi yläosaan ryhtiä. Edessä on tuollaiset laskokset etukappaleessa. Etuhelmassa on myös taite joka antaa vähän ilmettä.
Ihan ongelmitta tämä ei kasaan tullut ja ihan ongelmitta tämä ei ole vieläkään. En ole ihan tyytyväinen vasemman käden hihaan ja siihen miten se on kiinni, mielestäni hieman nirraa. Kerään henkisiä voimia alkaa purkamaan ja korjaamaan sitä.

Alla kuva edestä, josta näkyy hieman selvemmin etukappaleen ja etuhelman laskokset. Hihansuussa on tuollainen halkio. Mallissa oli takana samanlainen laskos kuin edessä, mutta totesin että takalaskoksen kanssa tästä olisi tullut raskausmekko jonnekin tulevaisuuteen... purkuhommiin siis. Kokeilin myös tikata nuo siivekkeet kiinni etukappaleeseen, mutta mekon ilme muuttui todella radikaalisti. Purin taas, mutta jätin tuonne kainalosta n. 5-7 cm matkalle tikin jotta tuo trikoo pysyy paikallaan ja ohjaa tavallaan laskoksen nätimmin :) 

Kyllä tästä ihan pidettävä tulee.. kai ?Alla lehden kuva mekosta - kaippa tästä tuli aika samanlainen !


2 kommenttia:

  1. Siis... Aivan IHANA! Täydellinen mekko mihin vaan juhliin. Ja tosi hyvin korostaa vyötäröä. Näyttää kuitenkin mukavalta, siis että siinä voisi olla mukavaa juhlia pidemmänkin kaavan mukaan.. Ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Tästä tuli lopulta kyllä ihan kiva ja kun on trikoota niin voisi juhliakin pidempään ;) Trikoosta lähdin tekeen kun mietin että kokeilen millanen on, jos ei kaava oliskaan hyvä niin ei harmita että hyvä kangas menee.. Mietin, että joustocollegesta vois tän toistaa - vähän ryhdikkäämpi mutta joustava kangas. Näyttää vaan laadukkaammalta ja ehkä kestäis paremmin. Saa nähdä :D Teenkö sullekin ni lähetään rilluuteleen? ;)

      Poista