maanantai 21. maaliskuuta 2016

Kissanpetikierrätystä

Sain tuossa jo jonkin aikaa sitten valmiiksi kissanpedille uuden päällisen. Tarinahan lähti siitä, että muutossa muuttomiehet likasivat meidän plyysisen kissanpuun. Puu oli jo ennestään aika karmeassa kunnossa - vaikka oli vain 1,5 vuotta vanha, joten päätin nakata sen tunkiolle. Otin puusta kuitenkin talteen siinä olleet kaksi makuupesää, joissa nämä meidän vintiöt tykkäsi kovasti makoilla. Ihan lemppari oli tämä pehmeäreunainen pesä, joten se päätettiin laittaa seinään hieman paranneltuna. Hyllykannattimet on vanhoista hyllyistä.


Seinässä!

Kaavoja minulla ei tietenkään ollut, joten tämä tuli tehtyä omasta päästä soveltaen. Vanha alkuperäinen puu oli ostettu Zooplussasta. Leikkelin ensin kankaista pohjan muotoisen palan tuommoisesta tummemmasta huonekalukankaasta ja petiosan tuollaisesta jostain Marimekon kankaasta minkä Outletista löysin. Halusin, että pesä on vaalea vaikka meillä onkin tummia kissoja.. eksyy seinään paljon nätimmin.

Mittasin siis mittanauhalla pesän suurimman halkaisijan, jonka mukaan leikkasin tuon reunapalan. Palasta tuli muistaakseni reilut 1,7m pitkä kaikkiaan. Sitten kiinnitin reunapalan tuosta kääntämättömästä reunastaan kiinni pohjaan. Ompelin ensin reunaan rypytysnauhan jolla saatoin mitat samoiksi. Toiseen reunaan tein kuminauhakujan.

Pohja ja reunapala.

Nuppareilla kiinni pohjassa.

Peti löysi pöydälläkin heti makoilijan.

Entinen plyysikuosi. Pohjassa näkyi vielä sisaltolpan rajat.


Ready!

Pohjasta päin.
Pohjan kankaan leikkasin samasta kuin reunan ja ammuin kangaspalan kiinni niittipyssyllä pohjaan. Meillä ei onneksi hätäillä - peti ehti toimittaa makuualustan virkaa n. 2kk puun vieressä lattialla. Hyvin toimi niinkin!

Kisuli.

Tuo meidän kissanpuu on itse tehty 4-5 vuotta sitten. Sisällä siinä on Suomalainen omenapuun runko ja päällä kelallinen sisalnarua. Narulle tuli aikanaan hintaa n. 100 euroa ja alaosaa olen kertaalleen jo uusinut eli mattoveitsellä vanhat pois ja uutta tilalle.. olen todennut, että tämmöinen kestää 100x paremmin kuin kaupan puut ellei halua niistä itseään kipeeksi maksaa. Tässä vain ei tasoja ole joten tilasin sen toisen... ja kun sen elinkaari tuli loppuunsa niin ainakin osa siitä saatiin kierrätettyä (ei tule meille enää toista)!

Haiku testaamassa.

Huomio herpaantui pöydällä olleisiin korvatulppiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti