sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Ompelukoneen päällinen

Mun ompelukone on ollut pitkään tässä pöydällä ilman mitään suojaa. Tässä sitten löysin sattumalta sen mukana tulleen suojuksen.. valkoinen joku muovihärpäke.. ei oikein visuaalinen. Kone on kuitenkin kiva pitää esillä, kun ei sitä jaksa kokoajan siirtää laatikkoonsa ja kaapin perälle - enemmän tulee ehkä tehdyksikin kun se on jo valmiina pöydällä.

Eilen sitten mietiskelin mitäköhän sitä tekisi seuraavaksi kun Vallilan Outletista Tammistosta tuli ostettua kolme pussillista kankaita.. Siellä oli poistolaarissa valmiiksi pusiin pakattuja "jämä" paloja joista jokainen pala n. 1 m pituinen (5-6 palaa per pussi). Oli harvinaisen kivoja kankaita! Kelohonkaa.. Jaffaa jne :>

Päätinkin sitten ommella Kelohonka-kankaasta koneelleni nätimmän suojuksen. Kelohonka siitäkin syystä, että parin viikon jälkeen olen muuttamassa kolmiosta kaksioon ja huone johon tämä nyherryspöytä on tarkoitus laittaa tulee hieman tummemman violetit kelohonka-verhot. Idea siis, että tämä vähän hukkuisi sinne joukkoon eikä pistä niin paljon silmään.

Ensin piti leikata kankaat koneen mittojen mukaan. Päällikappaleen (johon tulee kahvan kantoaukko) päätin tehdä neljästä kappaleesta kangasta säästääkseni. 


Päällikappaleen neljä kappaletta. Saumojen auki silitys.


Tämä nyt ei kovin monimutkainen luomus ole, mutta seuraava kuva onkin jo valmiista tuotoksesta :)

Kuten näkyy, päällä on aukko koneen kantokahvalle ja alhaalla halkio koneen virtajohdolle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti