sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Vuosien varrelta

Tämä blogi syntyi oikeastaan ajatuksesta siitä, että liian harvoin tulee otetuksi itselleen kuvia omista töistään, jotta voisi muistella mitä kaikkia luomuksia sitä on tuulut nyherrettyä. Monet tekemistäni töistä on menneet lahjoiksi ystäville ja sukulaisille, mutta tässä kuvia ja tarinoita niistä jotka olen itselläni pitänyt.

Seuraavat kaksi taulua ovat oikeastaan pari. Olen pitänyt niitä esillä alekkain, tai nyt tämänhetkisessä asunnossani ne ovat eri seinillä samassa huoneessa. Taulut taitavat olla vuodelta 2007 ja ne on maalattu akryylimaaleilla (Gesso pohjalla).
Ensimmäisiä tekemiäni naruryijyjä. Eli pätkittyä paperinarua pujoteltu kankaan läpi :) Tässä on vain reunat käännetty työn nurjalle puolelle ja ommeltu kiinni. Taakse jätetty kuja ripustuslankaa tai tankoa varten.

Tässä yksi niistä harvoista rakkaistakin luomuksistani Pekkalan keramiikkapajan ajalta. Tämän lisäksi toinen tekemäni figuri on minulla itselläni, mutta siitä en kehtaa kuvaa laittaa. Kuvassa siis ruukku/säilytysastia tms. Itselläni ollut täysin vain koristeena. Reuna saatiin juuttikankaan avulla aaltoilevaksi ja juuttikankaasta on tehnyt pinnasta myös hieman röpelöisen. Muistaakseni käytettiin tässä vaaleaa ja tummaa savea sekaisin, ei siis maalattu. Tämä vuodelta 2005-2006, en ihan tarkkaan muista.

Tässä ensimmäinen tekemäni naruryijy :) Tummasta olemuksesta huolimattaan tällä on minulle suuri tunnemerkitys. Ryijy on kiinnitetty vanerikehykseen, joka on maalattu. Muutoissa tuo vanerikehys on pettänyt eikä ryijyä saa siitä syystä esille :< Tarkoitus laittaa tämä jossain vaiheessa ihan kehystettäväksi. 

Nyt kuvassa maalauksia Pekkalan maalauspajan ajoilta. Ajankohta taisi olla 2008 kevät kun nämä ankkataulut olen maalannut. Maalit taisivat olla akryylimaaleja. Tässä piti käyttää paperimassaa kohoaineena, joten siitä hieman ylemmän taulun oikean alakulman röpelöpinta ja alemman taulun pesäpallomaila.Naruryijyjä :)


Tässä vierekkäin suurin tekemäni nauryijy ja vapaudenpatsas-taulu. Vapaudenpatsas on lyijykynätyönä tehty. Alkuperäisen vapaudenpatsastyön annoin isälleni lahjaksi ja jälkeenpäin harmitti sen verran että piti tehdä itselle uusi x)


Tässä tekemäni lyijykynätyö. Kuten muillakin luomuksilla, tällä on minulle erittäin suuri tunnearvo.


Kuva on väärinpäin. Pitäisi olla pystyssä.. :) Mutta tämän tehnyt joskus lukiossa lukion kuvataidetunneilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti