tiistai 14. tammikuuta 2014

Puikot järjestykseen - Puikkopussi

Niin monesti kun sitä saakin etsiä niitä kadonneita tai kadoksissa olevia sukkapuikkoja tai virkkuukoukkuja... Noh. Sain Suuri Käsityö-lehden tilaajalahjana joitain puikkoja ja niille sellaisen pussukan. Se pussi oli aika pieni ja epäkäytännöllinen. Googlettelin sitten vähän että olisko joku keksinyt paremman. Muutamista blogeista löytyi kuvia, muttei tarinaa miten se on kasattu.. Piti siis soveltaa..

Kaikki alkaa aina siitä tylsimmästä.. eli kankaiden leikkuusta ja reunojen huolittelusta. Itsehän en omista saumuria, joten ajelen reunat normi sik-sakilla.

Kankaat Vallilaa, jämä-pala Jaffa kangasta ja tuon toisen nimeä en edes muista. Nämä on niistä Outletin poistopalapusseista.

Leikkasin kankaista n. 30x50 cm palaset ja pienemmän palasen lokerikkoja varten. Mittoja otin puikkojen mukaan. Ommellanka on se mitä sattui koneessa olemaan, eli tällä kertaa harmaa :--)


Taskun kiinnitys sen ylähelmaan, saumojen auki silitys ja samalla yläosan silitys jotta ompelu olisi hieman helpompaa.


Ompelin saumanvarat kiinni tasku-osioon, jottei ne puikkoja ulos vedettäessä voi vahingossakaan kääntyä väärään suuntaan. Hifistelyähän se on.


Seuraavaksi kiinnitin taskupalasen sisävuoreen ja mittasin viivottimen kanssa taskujen koot 2-6 cm pitkiksi. Merkkasin välit nuppineuloilla ja vetäisin lyijykynän ja viivottimen kanssa kankaaseen merkit mitä pitkin ommella. Tämän jälkeen kiinnitin sisävuoren taskupalasineen ja päivineen "takakankaaseen". Jätin sivuun aukon josta työn sai käännettyä oikein päin.


Seuraava kuva onkin jo valmiista tuotoksesta. Sivuun ompelin kiinni matonkuteesta (ei kantsi heittää mitään menemään!) muutaman pätkän jolla pussukan saa sidottua kiinni. Kuvassa myös linssilude Kisuli, joka on varsinainen osallistuja...

Tyhjiä taskujakin jäi, kaikkia puikkokokoja en omista, mutta joitain on tullut ostettua useammatkin kun ei niitä ikinä muista mitä jo on. Niin ja teinpä eteen taskun virkkuukoukuillekin.. Jos olisin ollut fiksu, olisin ommellut etutaskun kiinni ennen kuin ompelin sisävuoren taskupalaan.. mutta aina ei voi voittaa :--)


Tsädäm. Yläreunan voi kääntää jottei puikot lähde valumaan ulos.


Sinne ne jää sisään, hellään huomaan odottamaan seuraavaa kertaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti