sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Kangaslaukku tilkuista

Mun kaappeihin on kertynyt kohtuullinen määrä kaikenlaisia pikkupalasia kankaita, joista on tehnyt joskus jotain.. Lähes kaikkia kankaita mitä joskus on käyttänyt tyynynpäällisiin, viltteihin tjsp on jäänyt yli tai niistä on jäänyt epämääräisen kokoisia palasia, jotkut palaset on todella pieniä, mutta en silti ole niitä pois heittänyt.. Ja hyvä niin!

Sain torstaina jonkinlaisen päähänpistoksen, että haluan ehdottomasti tehdä kangaslaukun juuri näistä palasista mitä minulle on "turhana" jäänyt yli. Suuri Käsityö -lehdessä oli tosi kivan mallinen laukku, mutta se kyseinen laukku oli virkattu.. siitä vähän apinoimalla tein laukkuni kankaista :)

Leikkelin kangaspaloista erimittaisia palasia ja kasasin ja silittelin palaset neliöiksi. Tein 3 kpl n. 26x26 cm neliötä tähän tyyliin.. yhden kangassuikaleen paksuus on n. 5cm - saumanvarat. Väleihin liitin isommat palaset. Tein tämän laukun perjantain aikana ja kiireestä ja suuresta tekemisen innosta johtuen valokuvia tekovaiheesta on nyt aika vähänlaisesti.. :-D

Kangasta ja palasia.

3 neliön sommittelu ennen yhteenompelemisia.

Neliöiden palasten yhteenompelu olikin aikamoinen urakka, aikaa sai siihen ihan kivasti uppoamaan kun aina kaksi sivua kerrallaan sai kiinnitettyä ja sitten piti saumoja silittää että voi seuraavia kiinnittää jne :> Laukun palaset kiinnitettiin vähän jännästi toisiinsa, jos tekisin tällä mallilla toisen laukun niin voisin siitä paremman kuvauksen tänne laittaa. Valmis laukku on kokoa 43x40cm ja kapeimmasta V-kohdasta pituus on n. 25 cm. Laukussa on V:n alalaidassa magneetit sulkijoina.

Vuorikankaana käytin Vallilan "Myrsky" -kangasta, joka on sopivan ohkanen puuvillakangas.. enkä sille ole oikein muuta käyttöä keksinyt kun se on normikäyttöön mulle vähän liian valkoinen kangas :> Ompelin vuoren päälle erillisen taskupalasen, jossa on vetoketju eli laukussa on sisävuoressa vetoketjutasku. Kaikki kangaspalat on Vallilan kankaista lähtöisin :) Käytettyjä kankaita oli mm. Movie, Lempi, Berlin, Mesi, Helsinki, James, Katajannokka, Laulu... ja loppujen nimiä en muistakkaan :> Lopputulokseen olen tyytyväinen!

Kaksi apuria ompelupöydällä..

Valmiin laukun "etupuoli".

Valmiin laukun "takapuoli".

Laukku sisältä.

Valmis! (sisällä tavaraa)

Ja olalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti