keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Ostoksia

Sitä tuli jälleen poikettua maanantaina Vallilan Outletissa ja sieltähän löytyi taas ihan liikaa kaikkea kivaa :>
Olisin halunnut ostaa pakkatavarasta lisää James -kangasta, mutta se oli ehditty myydä jo loppuun :/ Olisi pitänyt ottaa isompi palanen viime viikolla. Löysin palakankaista kaksi n. 1,3 m palasta tummansinistä Jaffa-kangasta, 1,8 m palasen purppuran väristä kelohonkaa ja sitten tuon yhden jännän kankaan, olikohan nimi Päiväuni.. se oli jo yli 2m palanen :> Sitten tuo niiden vieressä oleva villainen huonekalukangas oli palakorissa myös - ei mitään hajua mitä siitä tekisin, mutta kiva kangas se on ja pehmeää Villaa :> Tuo Lempi-kankaan palanen oli 14e/m pakasta, jossa oli toistuvia virheitä. Ostin Lempi -kangasta pari viikkoa sitten mekkoa varten ja siinä oli niitä samoja virheitä, palautin kankaan ja varsinaisen pakan päällä oli jokin virheellinen varmaan 10m palanen. Sain uskomattoman hyvää asiakaspalvelua ja uuden kangaspalan hieman pidempänä kuin mitä olin siitä maksanut.. tämä palanen on siis siitä samasta mistä mulle yritettiin ensin sitä korvaavaa palaa etsiä :) virheet toistui aika harvakseltaan ja ostamassani palasessa ei virheitä ole! Eli hyvä diili mun kannaltani.

Jaffa-kankaista voisin vihdoin ja viimein raaskia tehdä kangaskasseja, niitä sellaisia tavallisia :> Jaffaa mulla on nyt eri väreissa yhteensä joku 7 -8 m. Kelohonkaakin löytyy kolmessa vai peräti neljässä värissä aikamoinen määrä.


Kangasostokset.
Ikävä kyllä, kuulun niihin ihmisiin joiden mielestä käsitöiden harrastaminen Suomessa on tuhottoman kallista ja voi aiheuttaa sen, että käsitöitä ei yksinkertaisesti harrasteta. Tuntuu siltä, että mitä pienempi ostamasi asia on, sitä kallimpaa se on :D Kävin kaverini kanssa tekemässä eilen päiväreissun viroon, josta löytyi Karnaluks -nimisestä käsityökaupasta vaikka mitä kivaa ja tarpeellista. Ostin paljon mm. ompelulankaa (MOON:ia ja NIX:iä), hakasia, nauhaa, vetoketjuja, nappeja, klipsejä jne jne. Ostokset teki n. 45 euroa kun karkeasti laskettuna suomessa sama setti olisi maksanut n. 130 euroa. Reissu pitää ehdottomasti toistaa myöhemmin, varisinkin kun nyt tietää mitä kaikkea sieltä löytyy! 

Karnaluksissa vieraileville voisin vinkkinä tarjota sellaisen, että kesäkäynnillä varaa paljon vettä mukaan ja hieroo itseensä esim. jomo ice:a.. ;) liikkeessä oli AIVAN TÖRKEÄN kuuma!! Hiki vaan valui selkää pitkin ja vettä piti juoda kamalasti. Siellä oli nimittäin niin tarpeeton ilmanvaihto, että ilma vaan seisoi siellä (ja ulkolämpötila oli n. 30 astetta). Kassajono menee myös niin, että kaikki metrimäärinä tai esim. napit jne laskettiin ja mitattiin ostohetkellä kassalla, joten jonossa meni aika pitkään... ja maksuvälineenä käy vain käteinen, eli kannattaa varata käteistä mukaan! Itse skippasin lankaosaston ihan täysin, kun niitä lankoja tuntuu olevan niin paljon omasta takaa tälle hetkelle.

Viron tuomiset.

Karnaluksin yksi rihmahylly..

Karnaluksin nappiosasto.

Paluumatkalla vain kävi meikäläiselle niin ikävästi, että kaaduin pyörällä satamassa rosoista asfalttia päin ja jouduin Marian sairaalaan paikattavaksi. Oikeaa säärtä komistaa nyt 14 tikkiä ja kesäloma vaihtui sairaslomaksi. Pyöräily on vaarallista :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti